Teknoloji

YouTube farklı içerik platformlarına abonelik için mağaza kuruyor

youtube podcast kanal mağazası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube kanal mağazası olarak anılan bir çevrimiçi mağaza kurmaya hazırlanıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, bu mağaza üzerinden farklı çevrimiçi içerik servislerinin aboneliklerini satın almak mümkün olacak. Hazırlıkların 18 aydır devam ettiği belirtilirken, şu sıralarda potansiyel iş ortaklarıyla görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

YouTube hâlihazırda ABD’de aylık 65 dolar karşılığında kullanıcılarına internet üzerinden TV izleme ve HBO Max gibi servislere erişim imkanını sunuyor. Yeni mağazada ise kullanıcılara daha fazla sayıda seçeneğin sağlanması bekleniyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, YouTube yeni mağazasını şirketlerin servislerini pazarlayabilecekleri bir platform olarak sunuyor. Bu mağazada kullanıcıların yapımların fragmanlarını rahatlıkla izleyebileceği ve sonrasında da abonelik ödemelerini kolaylıkla yapabileceği belirtiliyor. Platform üzerinden başlatılan abonelikler için servislerin YouTube’a komisyon ödemesi gerekecek. Gelir paylaşımı konusundaki görüşmelerin ise devam ettiği öğrenildi.

Gelir paylaşımı yapılacak olmasına rağmen, şirketlerin YouTube’un yeni mağazasında yer almaya istekli olduğu söyleniyor. YouTube gibi popüler bir platform sayesinde abonelik servislerinin daha fazla kullanıcıya ulaşacağı belirtiliyor. Aboneliklerden alınacak komisyonlar da YouTube için önemli bir gelir kalemine dönüşebilir.

Habere göre, YouTube kanal mağazası önümüzdeki sonbahar itibarıyla faaliyete geçebilir. Ancak henüz konuyla ilgili olarak YouTube’dan bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER