Eğlence

YouTube ile uzun zaman sonra büyük bir Google iOS uygulamasına güncelleme

youtube ios 14

Google YouTube iOS uygulaması için bir hata düzeltmesi yayınladı. Bu, aralık ayından bu yana Google’ın iOS uygulamalarına gelen ilk büyük güncelleme olma özelliğini de taşıyor.

Güncellemelerin gelmemesinin Google’ın Gmail, Dokümanlar, Arama ve Fotoğraflar gibi uygulamalarında Apple’ın yeni gizlilik etiketlerini kullanmaya engel olma şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Google bu söylentiyi reddetmişti. Şirket, ocak ayının başlarında yayınladığı blog yazısında, güncellemeler çıktığında söz konusu gizlilik etiketlerini de ekleyeceğini belirtmişti:

Google’ın iOS uygulamaları yeni özelliklerle veya hataları düzeltmek için güncellendiğinde, uygulama sayfası listelerimizde yeni Uygulama Gizlilik Ayrıntılarını içeren güncellemeler göreceksiniz. Bu etiketler, toplanabilecek maksimum veri kategorilerini temsil eder; yani, uygulamadaki mevcut her özelliği ve hizmeti kullanıyorsanız. Google ürünlerine sağladığınız veriler size yararlı hizmetler sunar ve gizlilik ayarlarınızı her zaman Google Hesabınızı ziyaret ederek veya doğrudan iOS’ta kullandığınız Google ürünlerine giderek kontrol edebilirsiniz.

Apple şirketlerin gizlilik etiketlerini girmelerini zorunlu kılıyor. 14 Aralık’ta yürürlüğe giren bu uygulama ile mevcut iOS uygulamalarının güncellemeleri sırasında etiket eklemeyi gerektiriyor. Stadia, Authenticator, Çeviri, Classroom gibi diğer bazı Google uygulamaları çoktan iOS güncellemeleri aldı.

İLGİLİ HABERLER