Eğlence

YouTube Google’ın Chromebook reklamını yanlışlıkla kaldırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube google chromebookYouTube’un videoları otomatik olarak işaretlemek için kullandığı algoritma, zaman zaman sıkıntıya yol açabiliyor. Son olarak bazı içerik sahiplerinin videolarının sebepsiz yere gelir akışından çıkarılması YouTube’un başını ağrıtmıştı. Ancak son problem ile video paylaşım sitesi tabir-i caizse kendi ayağına sıktı. YouTube Google Chromebook için bizzat Google tarafından hazırlanan reklamı kaldırdı.

Google’ın Chromebook için hazırladığı reklamlardan birinin YouTube tarafından kaldırılması, The Next Web sitesi tarafından gündeme taşındı. Söz konusu problemin çözümü fazla zaman almadı. Ancak problemin çözülmesi probleme dair ekran görüntülerinin internette dolaşmasına engel olmadı.

YouTube’un Chromebook reklamını kaldırma gerekçesinin de kulağa oldukça ilginç geldiğini belirtmek gerekiyor. Resmi Chromebook reklamının “YouTube’un spam, dolandırıcılık ve yanıltıcı uygulamalarla ilgili politikalarını ihlâl ettiği” gerekçesiyle platformdan kaldırıldığı belirtilmişti.

YouTube Google Chromebook reklamını kaldırarak otomatik öğrenmenin tehlikesini gösterdi

YouTube Google Chromebook için hazırlanan reklamın yanlışlıkla kaldırarak bilinçsiz biçimde de olsa otomatik öğrenmeye dair bir tehlikeyi gözler önüne serdi. Google’ın kullanıcıları kandırmaya yönelik videoları otomatik olarak kaldıracak araçlar geliştirmesi önemli ve yararlı bir gelişme. Ancak hazırlanan aracın Google’a ait bir videoyu bile kaldırması, güvenilirliği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

İLGİLİ HABERLER