Teknoloji

Gençlerin internetteki favorisi YouTube

youtube sıra

youtubeYouTube, 13-17 yaş arasındaki kullanıcı kitlesindeki popülaritesini artırmayı sürdürüyor. Pew tarafından ABD’deki 13-17 yaş grubundaki gençler arasında yapılan araştırmaya katılanların yüzde 85’i platformu kullandıklarını belirtti. Popüler video paylaşım platformunu yüzde 72’i ile Instagram ve yüzde 69 ile Snapchat izliyor.

Pew’in araştırması, gençlerin Facebook’tan uzaklaşma trendinin hâlâ devam ettiğini gösteriyor. 2015’te gerçekleştirilen araştırmada yüzde 71 olan Facebook kullanıcısı oranı, aradan geçen üç yılda yüzde 51 seviyesine geriledi. Araştırmanın sonuçlarının değerlendirildiği raporda, gençlerin demografik karakteristik özelliklerden bağımsız olarak aynı platformları kullandığına dikkat çekilirken, bu durumun bazı istisnalarının olduğu ve bu istisnalardan birisinin de düşük gelir gruplarındaki gençler arasında Facebook kullanımının daha yaygın olması olduğu ifade edildi.

Araştırmaya göre, akıllı telefon kullanıcısı olan gençlerin sayısı da artıyor. 2015’te yüzde 73 olan gençlerin akıllı telefona erişim oranı, 2018 itibarıyla yüzde 95 seviyesine yükseldi. Katılımcıların yüzde 45’i büyük çoğunlukla çevrimiçi olduklarını belirtirken, gençler arasında sosyal medyanın yaşamlarına olan etkisi konusunda bir uzlaşma olmadığı ifade edildi.

Twitter yüzde 32 ile gençler arasındaki popülarite konusunda Facebook’un da gerisinde kalırken; Tumblr yüzde 9, Reddit de yüzde 7 ile listeye girdi.

YouTube en çok genç kullanıcısı olan platform olsa da, kullanım sıklığı konusunda Snapchat’in arkasında kalıyor. Snapchat’in kullanım sıklığı oranı yüzde 35 olurken, YouTube’da bu oran yüzde 32’de kalıyor.

İLGİLİ HABERLER