Teknoloji

YouTube canlı yayınlarına yakında otomatik olarak altyazı eklenecek

youtube canli yayinYouTube canlı yayın izleyen kullanıcılarının deneyimini geliştirmeye yönelik yeni özelliklerini duyurdu. Servis, yakında altyazısı olmayan İngilizce yayınlarda otomatik olarak İngilizce altyazı ekleme desteği sunacak. YouTube bu destek sayesinde canlı yayınların daha çok kişi tarafından daha rahat anlaşılabilmesini ve yayınların kitlesinin genişlemesini hedefliyor.

Altyazı desteği, YouTube’un canlı otomatik konuşma tanıma (LASR) teknolojisiyle sağlanacak. YouTube’dan yapılan açıklamada, bu teknolojinin hata oranları ve gecikme konusunda endüstri standardına yaklaştığı belirtildi. Otomatik öğrenme tabanlı bir sistem olan LASR teknolojisi henüz üst seviyeden uzakta olsa da, canlı yayın kitlesini genişletmek adına teknolojinin öne çıkarılması mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Canlı yayınlar için otomatik altyazı desteğinin önümüzdeki haftalarda devreye girmesi planlanıyor.

YouTube’un canlı yayın konusundaki yenilikleri bununla sınırlı kalmıyor. Servis bundan böyle canlı yayınlar sırasındaki sohbetleri de saklayacak ve sohbetin tekrar gösterimine izin verecek. Canlı yayınlardaki sohbetler de yayının tekrarı sırasında yayındakine eş zamanlı olarak gösterilecek.

YouTube canlı yayın yapan mobil kullanıcılarına konumlarını coğrafi olarak etiketleme izni vermeye de başladı. Konum etiketine tıklandığında veya dokunulduğunda o bölgede kaydedilmiş başka videolara da erişmek mümkün olacak. Super Chat özelliğinin IFTTT ve akıllı ev cihazlarına bağlanabilmesi de YouTube tarafından duyurulan bir diğer yenilik oldu.

İLGİLİ HABERLER