Eğlence

YouTube Android uygulaması için yeni arayüz test ediliyor

youtube sıra

youtube androidGoogle, YouTube Android uygulaması için yeni bir kullanıcı arayüzünü test ediyor. Yeni tasarımda ekranın üstüne bir arama çubuğu yerleştirilirken, videoların küçük resimlerinin büyütülmesi de dikkat çekiyor.

Hâli hazırda YouTube’un kütüphanesinde video aramak için ekranın sağ üst kısmında yer alan büyüteç ikonuna dokunmak gerekiyor. Bu ikona dokunulduğunda arama çubuğu ortaya çıkıyor. Test edilen yeni arayüzde ise arama çubuğu ekranın solundan ortasına doğru uzanıyor. Kısacası yeni tasarımla birlikte daha az dokunuşla YouTube’da arama yapılabilecek.

youtube android
YouTube Android uygulamasının mevcut tasarımı (solda) ve test edilen yeni tasarım (sağda)

Test edilen yeni arayüzde ana ekrandaki videoların küçük resimleri de biraz daha büyüyor. Büyütülmüş resimlerin uygulamanın diğer kısımlarında görülüp görülmeyeceği henüz bilinmiyor. Arama çubuğunun ana ekranda sabit hâle getirilmesi ile birlikte video yükleme ikonu da kullanıcı avatarının hemen soluna yerleştiriliyor. Sızan ekran görüntülerinde Chromecast ikonuna rastlanmasa da, bu ikonun da arama çubuğunun hemen sağına yerleştirilmesi muhtemel görünüyor.

YouTube Android uygulaması için hazırlanan yeni arayüzün henüz test aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Test aşamasının ne zaman tamamlanacağı ve yeni arayüzün kullanıcılarla buluşup buluşmayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER