ManşetlerTeknoloji

YouTube yapay zekâ yoluyla kullanıcı etkileşimini arttırıyor

youtube yapay zeka

YouTube, içeriklerle etkileşimi derinleştirecek ve kullanıcılara daha fazla bilgi sunacak yeni yapay zekâ (AI) destekli araçlarını test etmeye başladı. Bu yenilikler arasında, kullanıcıların izledikleri videolar hakkında sorularına yanıt verebilen bir sohbet robotu, yani chatbot yer alıyor. Ayrıca eğitici videolar izlerken bilgi yarışması yapabilme gibi interaktif bir özellik de deneyimler arasında.

Yapay zeka, özellikle YouTube’un yorum bölümünde kullanıcıların yorumlarını konu başlıklarına göre düzenleyerek daha anlaşılır bir hale getirme çabasını da içeriyor. Böylece, kullanıcıların ilgi alanlarına ve yorumlarının içeriğine göre kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulması hedefleniyor.

YouTube’un bu adımları, Google’ın geniş çaplı AI entegrasyon stratejisinin bir parçası. Platform, özellikle içerik üreticilerine yönelik AI destekli arka planlar ve AI dublaj gibi çeşitli özellikler tanıttı. Şirket ayrıca, kullanıcıların ünlü müzisyenlerin tarzında kendi müziklerini yaratabilecekleri bir AI aracı üzerinde çalıştığını da belirtiyor.

YouTube’un yapay zekâ destekli sohbet robotu şimdilik sadece İngilizce konuşuyor

AI destekli bu araçlar, şimdilik sınırlı deneyler olarak sunuluyor ve yalnızca İngilizce dilinde, belirli videolarda, Android cihazlarda ve ABD’deki 18 yaş üzeri Premium aboneler için kullanılabilir durumda. Erişilebilir olduğu yerlerde, video altında yer alan “Soru Sor” butonu ile aktif edilebiliyor. Kullanıcılar, chatbotun videoyu özetlemesini isteyebilir ya da kendi sorularını yazabilir.

Bu özellikler, yorumlar gibi kullanıcıların etkileşimde bulunduğu diğer YouTube ögelerini de daha etkin bir şekilde kullanabilmelerine olanak tanıyor. AI destekli yorum kategorizasyonu sayesinde, yorum bölümü daha anlaşılır bir yapıya kavuşuyor ve kullanıcıların ilgi çekici konular hakkında daha kolay iletişim kurmaları sağlanıyor.

Bunlarla birlikte, YouTube, AI araçlarıyla her zaman doğru sonuçları elde edemeyebileceğini de belirtiyor. Özellikle yorumlar konusunda, platformun, yorum bölümünün en kötü yanlarını yansıtan bir yapay zekayı engellemek için dikkatli olması gerekecek. Premium aboneler, bu özellikleri test etmek için youtube.com/new adresini ziyaret edebilir ve yorum kategorizasyon özelliğini şimdi deneyebilirler. Türkçe için de yapay zekâ destekli sohbet yorumları özelliği açık. Sohbet robotunu ise önümüzdeki haftalarda teste açılacak.

YouTube’un AI destekli bu yeni özellikleri, içerik üreticilerinin yorum tartışmalarına daha hızlı atlamalarına ve izleyici tartışmalarından yeni içerik fikirleri çıkarmalarına olanak tanıyacak şekilde tasarlanmış. Bu, hem içerik üreticileri hem de izleyiciler için daha zengin bir etkileşim ortamı yaratmayı hedefliyor. Yeni AI araçları ile YouTube, platform deneyimini kişiselleştiriyor ve kullanıcıların içerikle daha derin bir etkileşim kurmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER