Eğlence

YouTube 4K’yı Premium aboneliği ile sınırlandıran testini bitirdi

youtube sıra

YouTube 4K videoları aylık 16,99 TL’lik ödemesi olan premium üyeliğin arkasına gizleyen testini sonlandırdı. 9to5Google‘ın haberine göre bu bilgi resmi YouTube Twitter hesaplarından biri tarafından paylaşıldı.

Bu ayın başlarında YouTube, söz konusu adımın “Premium ve Premium olmayan görüntüleyenlerin özellik tercihlerini” keşfetmeye yönelik bir testin parçası olduğunu söylemiş ve kullanıcılardan geri bildirimde bulunmalarını istemişti. Bu durum bazı kullanıcıların tepkisini çekmişti.

YouTube’un hamlesi kullanıcıları da böldü. Bazı kullanıcılar bunu platformun çöküşünün bir işareti olarak nitelendirirken, diğerleri 4K içerik akış maliyeti göz önüne alındığında anlaşılabilir olduğunu söyleyerek daha yüksek çözünürlüklü videolara erişmek için ödeme yapma fikrini anlayışla karşıladı. YouTube’un denemeyi “tamamen kapattığını” ve 4K seçeneğini herkes için yeniden sunduğunu duyurması, premium aboneliklere zorladığı hakkında imalı bir tweet’e yanıt olarak bile geldi. Test sürerken kaç kişinin daha yüksek çözünürlükleri seçmesinin kısıtlandığı ise bilinmiyor.

YouTube’un testi bitirmesi, 4K’yı gelecekte bir daha asla Premium abonelerle kısıtlamayacağı anlamına gelmiyor. Herkese açık beğenmeme sayılarının kaldırılması, testler başladıktan aylar sonra kullanıma sunulmuştu. Üstelik YouTube ekibi testlerde neleri gördüğünü hiçbir zaman açıklamadı. Bu yılın başlarında ise Google CEO’su çalışanları, şirketin “daha girişimci olması, daha büyük bir öncelikle çalışması, daha keskin biçimde odaklanması ve iyi günlerde gösterdiklerinden daha fazla açlık göstermesi gerektiği konusunda uyarmıştı. Gelen en son kazanç raporu ise YouTube’un gelir artışının yavaşladığını göstermişti.

Sonuç olarak 4K videoların keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz, ancak bu imkanın sonsuza kadar elinizde olacağının garantisi yok.youtube 4k

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER