Teknoloji

YouTube, hızlı izleme için uzun basma özelliğini test ediyor

youtube reklam

YouTube, kullanıcıların video izleme deneyimini daha da hızlandırmayı amaçlayan yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik, video izlemeyi kolaylaştıracak şekilde, videolara uzun basıldığında video oynatma hızını 2x hızına çıkarma özelliğini sunuyor. Bu test, öncelikle YouTube Premium aboneleri için geçerli ve katılımları tamamen gönüllü.

Günümüzde, hızlı video izlemek isteyen kullanıcıların, özellikle mobil uygulamada bir dizi adımı tamamlamaları gerekiyor. İlk olarak videoya tıklamak, ardından üç nokta menüsüne gitmek, buradan oynatma hızını seçmek ve son olarak hız seçeneklerinden birini belirlemek gerekiyor. Masaüstü versiyonda da benzer adımları takip etmek gerekiyor.

YouTube 2X hızlı video izlemeyi kolaylaştırıyor

Yeni deneysel özellik sayesinde, YouTube kullanıcıları artık bu aşamaları tamamlamak zorunda kalmadan, videoları hızlı bir şekilde izleyebilecekler. Kullanıcıların sadece videoya uzun basmaları ve oynatma hızını 2x hızına ayarlamaları yeterli olacak. Bu özellik, kullanıcıların video izleme süreçlerini hızlandırarak, YouTube üzerinde daha çok video izlemelerini sağlayabilir.

Bu yeni özelliğin ilham kaynağı TikTok gibi görünüyor. TikTok uygulamasında, bir videoya uzun basıldığında, uygulama çeşitli seçenekler sunuyor, bunlardan biri de oynatma hızı menüsü.

YouTube’un uzun basma özelliği testi, 13 Ağustos’a kadar sürüyor. Premium abone olmayan kullanıcılar için, YouTube’un deney sona erdikten sonra bu özelliği tüm kullanıcılara sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER