Teknoloji

Yenilenen Nintendo Switch’teki pil ömrü artışının nedeni ortaya çıktı

nvidia tegra x1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo, yenilenmiş Switch oyun konsolunun eskisine göre tek farkının iyileştirilmiş pil ömrü olduğunu söylemişti. Bazı popüler YouTube yapımcıları şu anda bulunması çok zor olan yepyeni oyun konsollarını zorlu bir testten geçirdiler. İçini açarak bahsedilmemiş özellikler ve donanım düzenlemeleri aradılar.

Sonuç olarak Nintendo’nun pil ömrü konusunda yalan söylemediği kanısına varıldı. Ne yazık ki, içeride tüketicileri çok fazla heyecanlandıracak değişikliklerin bulunmadığı da görüldü.

Oyuna bağlı olarak, yeni Switch konsolun 4.5 ile 9 saat arasında bir pil ömrü sunması bekleniyor. Orijinal konsolda ise bu süre 2.5 ile 6.5 saat arasında veriliyordu. Pil tarafında önemli bir iyileşme sağlandığı görülüyor. Üstelik pilin orijinal Switch konsolundakinden daha büyük olmadığı görülünce, Nintendo’nun gerçekleştirdiği iş daha da etkileyici hâle geliyor.

Austin Evans ve Kevin Kenson gibi YouTube yapımcılarının videolarında, gerçek hayattan testler yer alıyor. Hem eski hem de yeni Switch konsolları The Legend of Zelda: Breath of The Wild ve Super Mario Odyssey gibi oyunlarla karşılaştırmalı testlere tutuluyor. Sonuç olarak Nintendo’nun savlarının doğru olduğu görülüyor.

Eğer yeni Switch’i tercih etmek için sadece iyileştirilmiş pil ömründen daha fazlasını arayanlar varsa, söküm işlemlerinin sonucunda ortaya çıkanlara biraz şüpheyle bakmanızda fayda olacaktır. Bazıları yenilenmiş Switch’in ekranının açık şekilde daha parlak olduğunu, beyaz renk dengesinin eski modeldekine göre daha iyi olduğunu söylüyor. Bazıları da birlikte gelen Joy-Con kumandaların eskidekinden daha farklı olduğunu, bunların da yenilemeden geçtiğini öne sürüyor. Belki de Nintendo, daha önce bilgisi dahilinde olduğunu söylediği Joy-Con sürükleme sorununu çözmek için çalışmıştır.

Ancak Erica Griffin tarafından gerçekleştirilen ve yukarıda videosu yer ala söküm işlemi, güç algılanan donanım değişikliklerinin; ekranda veya Joy-Con yerleşiminde nelerin değiştiğini tam olarak anlamayı zorlaştırdığını kaydetti. Griffin’in elinde biri eski, ikisi yeni olmak üzere birkaç Switch modeli ve farklı Joy-Con kumandaları var. Testleri, ekranın renk sıcaklığı ve parlaklığında, aynı zamanda Joy-Con’un içindeki bileşenlerinin bazılarında değişiklikler olduğunu gösteriyor.

Daha önce Amerikan FCC kuruluşu tarafından yayınlanan dokümanlar yenilenen Switch’in biraz değiştirilmiş Nvidia Tegra X1 yongasıyla çalıştığını ortaya koymuştu. Spawn Wave adlı YouTube kanalının videosu sayesinde bu işlemci hakkında da detayları elde ediyoruz. Videoda Switch’in içi açılıyor, termal bileşen kaldırılıyor ve daha sonra yonganın birkaç yüksek çözünürlüklü görüntüsü alınıyor. Videoda, plaka boyutunun eski versiyonda 20nm iken yeni versiyonda 16nm seviyesine indirildiği belirtiliyor. Görünüşe göre pil ömründeki artışı büyük oranda bu değişikliğe borçluyuz.

İLGİLİ HABERLER