Teknoloji

Nintendo orijinal Switch’te küçük değişiklikler yapmaya hazırlanıyor

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni bir Nintendo Switch yolda olabilir. Bahsi geçen yeni Switch’in kısa süre önce duyurulan Switch Lite veya bir süredir konuşulan Switch Pro olmadığını da en baştan belirtmek gerekiyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre; ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanındaki belgeler, Nintendo’nun orijinal Switch’i yeni bir işlemci ve flaş bellekle güncellemeye hazırlandığını gösteriyor.

Switch’in yenilenecek unsurlarına dair detaylar şu an için belirsiz. Ancak yapılacak değişikliklerin yeni bir ismi gerektirecek kadar büyük olması beklenmiyor. Sony de geçtiğimiz yıl daha sessiz hâle getirdiği PS4 Pro için böyle bir yaklaşımı tercih etmişti.

Nintendo’nun mevcut Switch donanımını daha güçlü hâle getirmek için çalışmaya devam etmesi, iyi bir haber olarak değerlendirilebilir. Orijinal Switch’in kalbinde Tegra’nın artık biraz eskimiş olan X1 işlemcisi bulunuyor. Yeni Switch Lite’ta ise güç tüketimi bakımından daha verimli bir yonga tasarımının tercih edildiği belirtiliyor. Bu sayede Switch Lite’ın pil performansının yukarıya çekildiği ifade ediliyor.

Orijinal Nintendo Switch donanımında değişiklik yapılması, hem performans hem de üretim süreci bakımından mantıklı tercih gibi görünüyor. Aynı işlemciye sahip iki konsolu üretmenin Nintendo adına da daha kolay bir iş olacağı söylenebilir. Yenilenen Switch’in ne zaman raflarda olacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER