Eğlence

Yeni NVIDIA Shield dünyanın ilk 4K Android TV konsolu olacak

nvidia-shield-040315

NVIDIA, 2015 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC) Android konsolunun duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin daha önce piyasaya sürdüğü oyun tableti ve hepsi bir arada oyun kumandası gibi Shield adını taşıyan konsol, ”dünyanın ilk 4K Android TV konsolu” olarak lanse ediliyor. İnce bir kasaya sahip olan cihazın estetik tasarımını parlak yeşil dokunuşlar tamamlıyor. 60 Hz’de 4K video desteği sunan NVIDIA Shield, mayıs ayında 199 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Konsolun kutusundan bir adet oyun kumandası da çıkacak.

NVIDIA’nın Shield konsol için hazırladığı aksesuarlar oyun kumandasıyla da sınırlı kalmıyor. Bluetooth uzaktan kumanda, kullanıcılara minimal tasarımıyla uyumlu olarak minimal görevleri yerine getirme imkanı sunuyor. Tek tuşla sesli arama imkanı sağlayan kumandadaki kulaklık girişi, kullanıcıların içeriği başkalarını rahatsız etmeden izlemesini mümkün kılıyor. Bluetooth kumanda, en azından şu an için, Shield ile birlikte satılmayacak gibi gözüküyor.

NVIDIA Shield, şirketin geçtiğimiz ocak ayında duyurduğu yeni süper mobil işlemcisi Tegra X1 ile çalışıyor. NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang, Shield’in Roku veya Apple TV gibi mevcut set üstü kutulara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu dile getirirken Xbox 360’ın performansını ikiye katladığını vurgulamayı da ihmal etmedi.

NVIDIA Shield ile oyun oynamak da mümkün olacak. Shield’in kendisine özel bir oyun mağazası olacağını söyleyen Huang, bu mağazada ilk etapta 50’den fazla oyunun bulunacağını dile getirdi. Portal, Star Wars: Knights of the Old Republic ve Half-Life 2: Episode 1 gibi oyunlar sahnedeki demoda gösterilirken; Borderlands: The Pre-Sequel, Doom 3 BFG Edition ve Crysis 3 de sahnede yazılımcıları tarafından görücüye çıkarılan NVIDIA Shield oyunları oldular.

İLGİLİ HABERLER