Teknoloji

Yeni Nokia 3 bu yıl içinde piyasaya sürülebilir

nokia 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni nokia 3HMD Global, Nokia markalı akıllı telefonlarının güçlü versiyonlarını piyasaya sürmeyi sevmişe benziyor. İddialara göre, şirket Nokia 6 ve Nokia 7 için uyguladığı reçeteyi şimdi de Nokia 3 için uygulamaya hazırlanıyor. Yeni Nokia 3’ün 2018 içinde piyasaya sürülebileceği belirtiliyor.

Nokia 3, HMD’nin cihaz portföyünde giriş seviyesinde konumlanıyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen telefonda 1.4 GHz dört çekirdekli MediaTek MT6737 yonga seti, 2 GB RAM ve 16 GB genişletilebilir depolama alanı bulunuyor.

HMD Global, giriş seviyesindeki cihazının daha güçlü bir versiyonunu çıkarmak istiyor gibi görünüyor. Bu cihazın Nokia 3.1 veya Nokia 3 (2018) adını taşıyacağı söyleniyor. Henüz duyurulmayan telefonun izine bir internet tarayayıcısının kod dizgisinde rastlansa da, ortada somut bir detay bulunmuyor.

Yeni Nokia 3, HMD’nin 2018’de piyasaya süreceği tek güçlendirilmiş telefon olmayacak. HMD Global’ın pazarlama şefi Pekka Rantala, kısa bir süre önce Nokia 5’in güçlendirilmiş versiyonunun da ajandalarında olduğunu belirtmişti. Söz konusu telefonun da Nokia 5.1 veya Nokia (2018) adıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER