Teknoloji

M2 işlemcili yeni MacBook Pro için kafa karıştıran ekran iddiası

yeni macbook pro m2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz sonbaharda MacBook Pro serisini yenilerken giriş seviyesinde konumlanan modeli kapsam dışında bırakmıştı. O günden bu yana şirketin söz konusu modelin M2 işlemcili versiyonu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bloomberg’den Mark Gurman, yeni MacBook Pro hakkında dikkat çeken ancak aynı zamanda kafa karıştıran bir iddiayı gündeme getirdi.

Gurman’ın “Power On” isimli bülteninin en yeni sayısında Apple’ın giriş seviyesindeki MacBook Pro’da da dokunmatik Touch Bar’dan vazgeçeceği belirtiliyor. 2021 model MacBook Pro’yu ProMotion ekranla sunan şirketin giriş segmentinde böyle bir tercihte bulunmayacağı da Gurman’ın öngörüleri arasında yer alıyor.

ProMotion ekranın varlığı, 120 Hz seviyesine kadar yenileme hızlarına ulaşılabileceği anlamına geliyor. Mini-LED arka aydınlatma özelliğinin sunulması ihtimali de ortadan kalkmışa benziyor. Bu nedenle serinin baz modelinin ekranı diğer seçenekler kadar parlak olmayacağı anlaşılıyor. Yeni modelin arkada kalacağı alanlardan birinin de dahili depolama alanı olacağı söyleniyor.

Gurman’ın verdiği bilgiye göre, Apple 2022’de en az dört adet M2 işlemcili Mac çıkaracak. Yeni MacBook Pro’nun yanı sıra MacBook Air, 24 inç iMac ve giriş seviyesi Mac mini de kullanıcılarla buluşacak. Apple’ın 27 inç iMac Pro’yu ise M1 Pro ve Max işlemcilerle sunacağı söyleniyor.

Yeni MacBook Pro için henüz bir çıkış tarihinden bahsedilmiş değil. Ancak bilgisayarın Apple’ın bir sonraki donanım etkinliğinden önce tanıtılmasına pek ihtimal verilmiyor. Gurman’a göre, şirket 8 Mart’ta bir etkinlik düzenleyerek yeni iPad Pro ve iPhone SE’yi tanıtacak.

İLGİLİ HABERLER