Teknoloji

Yeni iPad Pro piyasaya çıktığında kolay bulunamayabilir

yeni ipad pro

Yeni iPad Pro, Apple’ın ilkbahar döneminde tanıtması beklenen ürünler arasında yer alıyor. Ancak Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre, üretimdeki sorunlar nedeniyle ilk etapta yeni tableti bulmak kolay olmayabilir.

Apple’ın üretim ortaklarının 12.9 inçlik modelin kilit yeniliği olan Mini LED ekran panelini bulmakta zorlandığı ve bu nedenle bir üreticinin üretimi durdurduğu söyleniyor.

Ekran ve ekran bileşenlerinin tedariğindeki sıkıntı nedeniyle iPad üretiminin ertelendiğine dair haberler kısa süre önce de gündeme gelmişti. Ancak söz konusu haberde hangi modellerin durumdan etkilendiği konusunda bilgi verilmemişti. Bloomberg’in Mark Gurman imzalı haberinde, yeni iPad Pro’nun hâlâ bu ay sonunda tanıtılmasının beklendiği bilgisi de yer alıyor.

12.9 inç ekranlı yeni iPad Pro modelinin piyasaya daha geç sürülmesi de ihtimaller arasında bulunuyor. Daha küçük ekranlı versiyonda Mini LED panelin kullanılması beklenmiyor. Mac’lerdeki M1 işlemciye performans vadeden yeni işlemci, geliştirilmiş USB-C girişi ve daha iyi kameralar yeni iPad Pro’nun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER