Teknoloji

Yeni iPad Pro’lar yeni A14X işlemciyle gelecek

apple ipad pro magic keyboard

Apple’ın yeni iPad Pro modellerini nisan ayında tanıtması bekleniyor. Yeni tabletlerde mini LED ekran paneline geçiş yapılacağı oldukça yüksek sesle konuşuluyor. Ancak yeni iPad Pro’larda beklenen yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. İddiaya göre, Apple A14X işlemcisini de ilk kez yeni iPad Pro tabletlerinde kullanacak. Bu işlemcinin Apple’ın Mac’lerde kullandığı M1 işlemciden hareketle geliştirildiği iddiası daha önce gündeme gelmişti.

9to5Mac sitesinin haberine göre, A14X işlemcinin izleri iOS 14.5 için hazırlanan beşinci beta sürümünde de görüldü. Bu işlemcinin GPU’su beta sürümünde 13G olarak gösteriliyor. Söz konusu isim, Apple’ın standart işlemci kod isim şemasına uygun bir nitelikte.

Beta dosyalarının derinliklerinde yeni iPad’lerin J517, J518, J522 ve J523 model numaralarını taşıdığı görülüyor. Apple A14X hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı durumda.

Apple’ın yeni iPad Pro’larla birlikte yeni tasarıma sahip iPad mini’yi de gözler önüne çıkarabileceği söyleniyor. Şirketin iPad Pro’lara daha hızlı bağlantı için Thunderbolt konvektörü ekleyebileceği de beklentiler arasında yer alıyor. Bu öngörülerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER