Teknoloji

Yeni iMac için bir işaret daha; Apple iMac 21.5 inç modelinin iki yapılandırma seçeneğini kaldırdı

apple imac 21.5 inç
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple kısa süre önce iMac Pro satışlarını durdurmuştu. Şimdi ortaya çıktı ki, 21,5 inç iMac’in iki yapılandırması da emeklilik döneminde Pro’ya katılıyor. MacRumors tarafından dikkat çekilen yeni duruma göre, 21,5 inç iMac’in 512 GB ve 1 TB SSD yapılandırmaları artık satın alınamıyor. Yalnızca 256 GB SSD ve 1 TB Fusion sürücü sürümleri Apple’ın web sitesinden satın alınabiliyor.

Geçen ay itibarıyla her iki yapılandırma da Apple’ın web sitesinde satın alınamayacak durumda görünüyordu, ancak o sırada bunun bir tedarik sorunu mu, yoksa iki seçeneğin kalıcı olarak durdurulması mı olduğu belli değildi. Ancak MacRumors, artık hem 512 GB hem de 1 TB SSD seçeneklerinin iMac yapılandırma sayfasından kaldırıldığını belirtiyor.

Bir süredir büyük bir iMac tasarım yenilemesinin varlığından bahsediliyor. Apple’ın, iMac’in 27 inç ve 21,5 inç sürümlerini yeniden tasarlanmış bir iMac ile değiştirmesi bekleniyor ve büyük olasılıkla, bu yıl Mac Pro’yu da yenileyecek. Geçtiğimiz ocak ayında Bloomberg, güncellenmiş modelin düz bir arka tasarıma sahip olacağını ve ekranın altındaki “çene” bölümünün de ortadan kaldırılacağını belirtmişti.

Şirketin Intel yongalarından uzaklaşmaya devam etmesi nedeniyle, yeni iMac’lerin Apple silikon yongaları kullanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER