Teknoloji

Yeni Galaxy S10 modelleri en son Gear VR ile kullanılabiliyor

gear vr galaxy note 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İki yıl önce, Samsung’un sanal gerçeklik tarafındaki hedefleri bir deve kuşunun uçmayı öğrenmeye çalıştığı ve Elton John’un müziğinin kullanıldığı ödüllü Gear VR reklamıyla tavan yapmıştı. Ancak 2017, Samsung’un yeni bir Gear VR cihazı çıkardığı son yıl oldu. 2018’de olduğu gibi 2019’un ilk Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde de sanal gerçekliğin bahsi geçmedi.

Her ne kadar ilgisini kaybetmiş gibi görünse de, Samsung VR teknolojisinden tamamen vazgeçmemiş gibi görünüyor. Yeni Galaxy S10 serisi telefonlar mevcut Gear VR başlığıyla uyumlu çalışıyor. The Verge sitesine bilgi veren bir Samsung temsilcisi, en son model Gear VR’ın yeni akıllı telefonlarla çalışabileceğini söylüyor. Gear VR, S10 ile çalışmayı sağlayacak bir adaptör barındırıyor. Ayrıca Road to VR da tüm dört Galaxy S10 çeşidinin Gear VR cihazıyla uyumlu olacağını söylüyor.

Samsung, gerekli olan adaptörün Gear VR ile birlikte geldiğini söylüyor. Bu da Galaxy S10’u başlığa yerleştirmenin geçen yılın Note 9 modelinden daha kolay olacağını gösteriyor. Samsung, geçen yıl Note 9 için bir adaptör çıkarmıştı, ancak bu adaptör cihazın kutusundan çıkmıyordu. Bunu Samsung ile iletişime geçip ayrıca edinmek gerekiyordu.

Gear VR, yaylı yuva mekanizması sayesinde farklı telefon boyutlarını kabul edebiliyor olmakla birlikte, sığacak telefonların boyutlarını ve şekillerini belirlemek için Samsung’un ek çaba sarfetmesini gerektiriyor. Aynı zamanda bağlanan Galaxy telefonun algılanması için de belirli bir yazılımın da önceden yüklenmiş olması şart.

Her ne kadar sanal gerçeklik eski ilgisini kaybetmiş gibi görünse de, Samsung’un bu teknolojiye tamamen sırt çevirmediğini görmek güzel.

İLGİLİ HABERLER