Teknoloji

Samsung, Galaxy S10 Serisini ve bazı 2019 modellerini desteklemeyi bırakıyor

galaxy s10

Samsung, Galaxy S10 serisi ve 2019 yılından kalma bazı modellerinin desteğini sonlandırarak güncelleme dağıtımlarını durdurdu. 9to5Google‘ın tespit ettiği gibi Samsung, güncelleme sayfasında Galaxy S10 serisi, Galaxy A30 ve Galaxy A50 gibi eski modellerini kaldırdı. Ancak, Galaxy S10 5G ve Galaxy S10 Lite modellerine güncelleme dağıtımına devam edilecek, çünkü bu cihazlar daha sonradan piyasaya sürülmüştü.

Bu durum, Samsung’un yeni güncelleme stratejisini uygulamaya başlamasıyla birlikte ortaya çıktı. Geçen yıl, şirket güncelleme politikasına bir yıl ekleyerek telefonlarına beş yıl güvenlik güncellemesi ve dört yıl büyük işletim sistemi güncellemesi sağlama kararı almıştı. Ancak, bu politika sadece Galaxy S21 serisi ve üzeri modellere uygulanarak eski telefonlar kapsam dışı bırakılmıştı.

Galaxy S10 ve diğer durdurulan modellerin alması gereken son güncelleme, Mart 2023 güvenlik güncellemesi oldu. Bu güncelleme yakın zamanda dağıtıma çıktı. Google’ın Project Zero ekibinin, Samsung’un Exynos çipinde kritik bir açığı ortaya çıkarmasının ardından, bu güncelleme büyük öneme sahip oldu. Ancak, Galaxy S10 serisinin bu açıktan etkilenip etkilenmediği bildirilmedi.

Öte yandan, Galaxy Z Flip‘in de artık aylık güncellemeler almayacağı görülüyor. Bu cihaz şu anda yalnızca çeyrek bazda dönemsel güncellemeler alacak duruma düştü.

İLGİLİ HABERLER