Teknoloji

Yeni bir Galaxy Unpacked etkinliği ile “en güçlü Galaxy” işareti

samsung galaxy unpacked 28 nisan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 28 Nisan tarihinde yeni bir Galaxy Unpacked etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Türkiye saatiyle saat 17.00’de başlayacak olan bu etkinlikte “en güçlü Galaxy” cihazının tanıtılacağı belirtiliyor.

Aşağıda göreceğiniz etkinlik tanıtım videosunda, doğal olarak çok fazla bir ayrıntı verilmiyor. Ancak Samsung’un geleneksel etkinlik takvimini ve ürün çıkış düzenini dikkate aldığımızda bazı tahminlerde bulunmamız mümkün olacaktır.

Öncelikle Samsung’un “en güçlü Galaxy” olarak ilan ettiği şeyin açıklaması, bir süredir dedikoduları yapılan Galaxy Z Fold 3 gibi bir telefonu dışlıyor gibi görünüyor. Bir mobil işlemcinin en cömert tasviri, hatta onun Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 888 kadar güçlü olduğu vurgusuna rağmen, hâlâ gerçek bir dizüstü bilgisayar işlemcisi ile aynı seviyede değil. Üstelik son çıkan haberlere rağmen, Samsung’un temmuz ayında düzenleyeceği bir etkinlikte, üst sınıf amiral gemisi Galaxy Note cihazının yerini alacak Z Fold 3’ü ortaya çıkaracağı söylentileri hâlâ mevcudiyetini koruyor.

Öte yandan, Samsung’un Galaxy Book dizüstü bilgisayar serisi, daha güçlü bir Galaxy cihazının karşılığı olabilir. Üstelik bu seride bir ürün güncellemesi için de epey geç kalındı. karşılayabilir ve bir güncelleme için çok geç kalınmıştır. Mevcut modellerin hepsi 2019 yılında duyurulmuştu ve bunlar hâlâ Intel’in modası çoktan geçmiş 10. Nesil işlemcilerini barındırıyorlar. Intel’in yeni 11. Nesil Tiger Lake yongalarından bazılarını, hatta Intel’in daha yeni 35W H-serisi varyantlarını içeren bir Galaxy Book yenilemesi “en güçlü” Galaxy ürünü tacını kolaylıkla alabilir.

Bu arada Samsung’un 13,3 inç ve 15,6 inç OLED paneller, S-Pen desteği ve yükseltilmiş Intel CPU’lara sahip yeni bir Galaxy Book Pro dizüstü bilgisayar serisi üzerinde çalıştığı bir süredir öne sürülüyordu. Yeni modellerden biri olan Galaxy Book Pro 360’ın da 5G uyumluluğu içerdiği söyleniyor.

Son olarak, davetiyede görülen parlayan ışık parçası, açık bir dizüstü bilgisayara benziyor gibi görünüyor. Her şeyin ne olduğunu 28 Nisan’da kesin olarak öğreneceğiz, tabii ki Samsung’un karakteristik sızıntılarından birinin daha önce gelmeyeceğini varsayarsak.

İLGİLİ HABERLER