Teknoloji

Yeni Apple TV evrensel arama özelliğine sahip olacak

apple-tv-guncelleme-180914 (1024 x 576)

Apple TV’nin yeni set üstü cihazıyla ilgili dedikodular sadece işlemcisi, video görüntü desteği veya fiyatıyla sınırlı değil. Siri entegrasyonunun derin şekilde yapılacağı, yeni bir uzaktan kumandanın sunulacağı ve Bluetooth kumandalarının destekleneceği söylenmekle birlikte, yeni Apple TV’nin uzun zamandır beklenen evrensel arama özelliğini en sonunda getireceği de konuşuluyor.

Evrensel arama özelliği sayesinde kullanıcılar farklı servisler üzerinden film veya dizi araması yapabilecek. Bu, Apple TV’deki mevcut arama yöntemlerinin daha da ötesine geçileceği anlamına geliyor. BuzzFeed’in haberinde kullanıcıların arama veya Siri’yi kullanarak oyuncu veya yönetmen bazında da arama yapabileceklerini belirtiyor. Evrensel arama işlevinin arkasında Apple’ın 2013’te satın aldığı arama ve tavsiye teknolojileri üstünde çalışan Matcha adlı şirket bulunuyor.

Buzzfeed’in haberinde Apple TV’nin fiyatıyla ilgili bilgiler de var. Tıpkı daha önce çıkan bazı haberlerde olduğu gibi, yeni Apple TV’nin 149 dolarlık fiyattan satılacağı söyleniyor. Apple TV’yle ilgili olarak 9 Eylüle kadar yeni ipuçları görmeye devam edebiliriz. Kesin detayları ise gelecek hafta çarşamba akşamı görmüş olacağız.

İLGİLİ HABERLER