Teknoloji

Yeni App Store oyunları ve uygulamaları ön plana çıkarmaya odaklanacak

app store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yeni app store

Apple, iOS’te App Store’un tasarımında kapsamlı bir yenilik yapacağını duyurdu. WWDC açılış toplantısında gösterilen yepyeni kullanıcı arayüzü uygulama ve oyunların keşfedilmesine ve nasıl yapılır tarzı içeriklere odaklanıyor.

Yeni başlangıç sayfasında her gün sadece bir yeni uygulamayı ön plana çıkaran bölüm de bulunuyor. Böylelikle yeni başlayan ve yakında başlayacak olan geliştiricilere Apple tarafından öne çıkarılma şansı da tanınmış olacak.

Görsel tasarım dili açısından baktığımızda, yeni App Store Apple Music ve Apple News’e oldukça benziyor. iOS’te yüklü olarak sunulan diğer yazılımlarla daha tutarlı, onlar gibi renkli ve sade bir tasarım geliyor. Apple oyunlara biraz daha geniş alan ayırıyor, App Store içinde uygulamaların dışında oyunlar için özel bir sekme açıyor. Şirket açıklama sayfasında uygulama içi satışları da ön plana çıkarıyor, böylelikle bunları doğrudan App Store üzerinden satın almak mümkün oluyor, sadece uygulamayı veya oyunu yükledikten sonra açıp, satın alma yerini arama zahmeti de ortadan kalkıyor.

Apple’ın WWDC 2017 sahnesinde yeni App Store ile ilgili ortaya çıkardığı bir başka yenilik de günün öne çıkan içeriği oluyor. Bu bölümde kullanıcılara VSCO fotoğraf editörü gibi güçlü uygulamaların kullanımına yönelik rehber niteliğinde bilgiler veriliyor. Ya da uygulamaların açıklama sayfaları Medium’dakine benzer hâlde düzenli blog yazıları şeklinde tasarlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER