Teknoloji

Yapay zeka odaklı haber uygulaması Artifact kapatılıyor

artifact

Instagram’ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından hayata geçirilen yapay zeka odaklı haber uygulaması Artifact, kullanıcılarına veda etmeye hazırlanıyor. Kevin Systrom’un Medium üzerinden yaptığı açıklamaya göre, haber okuma servisi şubat ayı sonuna kadar aktif kalacak olsa da, yorum yapma ve gönderi paylaşma özellikleri derhal kaldırılacak.

Yapay zeka merkezli özellikleri ve Reddit’i andıran yorum yapma ve gönderi paylaşma kabiliyetleriyle piyasaya sürülen Artifact uygulaması, özellikle gazeteciler tarafından yazarlara özel sayfalar gibi gazeteci dostu özellikler nedeniyle beğeni toplamış ve Apple ile Google’ın uygulama mağazalarında öne çıkarılmıştı.

Ancak, yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ardından Systrom ve Krieger da öncesinde birçok haber uygulaması girişimcisinin karşılaştığı zorluklarla yüzleşti. Systrom, “Küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından sevilen bir şey inşa ettik ama pazar fırsatının devam eden yatırımı haklı çıkaracak kadar büyük olmadığı sonucuna vardık.” ifadelerini kullandı.

Systrom, gelecekte ne yapacağı konusunda net bir bilgi vermemekle birlikte, yapay zeka odaklı yeni bir projeye atılma ihtimaline işaret etti. “Yapay zellanın her şeyi değiştirdiği heyecan verici bir zamanda yaşıyoruz ve sınırsız gibi görünen yeni fikirler için fırsatlar var.” diyerek, teknoloji meraklılarını gelecek projeler konusunda meraklandırdı.

Ocak ayının hüzünlü bir vedası olacak Artifact’ın mevcut hayranları, uygulama tamamen çevrimdışı olmadan önce birkaç hafta daha başlıkları kontrol etme fırsatına sahip olacaklar. Artifact’ın hikayesi, kısa sürede yükseldiği başarı merdivenlerini iniş olarak tamamlayarak, teknoloji dünyasındaki inişli çıkışlı girişimcilik yaşamını bir kez daha önümüze seriyor ve yapay zeka ile donatılmış bir gelecek için kapılarını kapatırken, bu alandaki sonsuz olasılıkları da hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER