Teknoloji

Android’in Yakındakilerle Paylaş özelliği için önemli güncelleme yolda

Yakındakilerle Paylaş

Google’ın 2020’de kullanıma sunduğu Yakındakilerle Paylaş özelliği Android cihaz sahipleri tarafından sevinçle karşılanmıştı. Apple’ın AirDrop’una muadil olabilecek bir sistem sunan Google, dosyaların cihazlar arasında paylaşımını kolaylaştırmıştı. İnternet devi, bu özelliği biraz daha geliştirmeye hazırlanıyor.

Google’ın I/O geliştirici konferansı için geri sayım devam ederken, bazı kullanıcılar Google Play Servisleri içinde gizlenmiş bir güncellemenin farkına vardı. “Self-share” olarak anılan yeni bir mod, kullanıcıların kendi cihazları arasında tek bir dokunuşla dosya transferi yapmasını sağlıyor. Aylardır konuşulan bu özellik, sonunda kullanıcılarla buluşmaya hazır gibi görünüyor.

Google şimdiye kadar dosya transferi için alıcının onayını zorunlu tutmuştu. Bunun güvenlik için doğru bir önlem olduğu kesin. Ancak kullanıcılar telefonlarındaki bir fotoğrafı diğer odadaki dizüstü bilgisayarına göndermek istediklerinde bu önlem bir zahmete dönüşüyor.

Bu yeni özelliğin çalışması da bazı koşullara bağlı. Öncelikle her iki cihazda da Yakındakilerle Paylaş’ın aktive edilmiş olması gerekiyor. Buna ek olarak, cihazların birbirlerine fiziksel olarak yakın olması ve her iki cihazdan da Google hesabına giriş yapılmış olması da koşullar arasında bulunuyor. Başka Google hesaplarının açık olduğu cihazlara dosya gönderilirken hâlâ alıcı onayına ihtiyaç duyuluyor.

Yakındakilerle Paylaş güncellemesinin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, Google’ın geleneksel geliştirici konferansı yakında başlayacak. 11 Mayıs’ta kapılarını açacak I/O 2022’de güncellemenin resmi duyurusunun gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER