Teknoloji

Yakında beklenen Sony 1000XM4 kablosuz kulaklık yepyeni bir tasarımla gelecek

sony airplay 2

Sony, bir sonraki nesil gürültü engelleme özellikli tam kablosuz kulaklık modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. The Walkman Blog sitesi sayesinde WF-1000XM4 olarak adlandırılacak modelin hemen hemen her açıdan görüntülerini görüyoruz. Bunlar, şubat ayında çıkan ilk sızıntılarla da örtüşüyor.

Yeni tasarım, epey eskiyen 1000XM3‘ten oldukça farklı görünüyor Sony, görünüşe göre bu kulaklıkları oldukça küçültmüş durumda. Artık düzleştirilmiş hap şekline sahip değil. Bu nedenle yuvarlak bir dış tasarıma sahip Galaxy Buds Pro, Sennheiser Momentum True Wireless 2 gibi rakiplere daha yakın görünüyor. Sony logosunu yana taşınmış, böylece marka bu sefer o kadar belirgin olmayacak.

Şirket, imzası niteliğinde olan siyah ve bakır/roze altın renk seçeneklerine sadık kalıyor. Kulaklık başlıkları çoğunlukla siyah renkli, ancak gürültü engelleme için kullanılan harici mikrofonların çevresinde renk tonları görülüyor. Sony, 1000XM3’lerden sonra piyasaya sürülen birçok birinci sınıf kulaklık tarafından sunulan kablosuz şarj özelliğini de barındıracak biçimde şarj kutusunu da yenileyecek gibi görünüyor. Şarj çıkışı arttığı için kasa prize takıldığında daha hızlı şarj olabilir.

sony wf-1000xm4

Sony’nin ABD Federal İletişim Komisyonu gizlilik talepleri doğrultusunda The Walkman Blog sitesi, WF-1000XM4 kulaklıkların önümüzdeki ay resmi olarak duyurulabileceğini düşünüyor. Bu sefer kablosuz kulaklıklar su ve tere dayanıklı olacaklar mı? Bu, önceki modelde önemli bir eksiklikti. LDAC desteği de merak edilen noktalar arasında yer alıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm sorular cevabını bulmuş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER