Teknoloji

Yahoo Microsoft ile arama ortaklığını bazı değişikliklerle birlikte yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo-logo-280514

Yahoo’nun Microsoft ile olan arama ortaklığını yenilemeyeceğine dair bazı haberler gündeme gelse de, iki şirket tarafından yapılan açıklamayla ortaklığın bazı değişiklerle birlikte devam ettirileceği duyuruldu. 2009’da yapılan ilk anlaşmada gerçekleştirilecek değişiklikler sayesinde Yahoo arama sonuçlarında değişikliğe gitme konusunda esneklik elde ederken, ortaklığın masaüstü ve mobildeki bağlayıcılığına son verildi.

Gerçekleştirilen değişiklikler Yahoo’nun önümüzdeki dönemde arama deneyimini biraz daha özelleştirmeyi istediğini, ancak bu işlemi gerçekleştirirken Microsoft’un Bing teknolojisinin yardımına ihtiyaç duyabileceğini gösteriyor. Yahoo tarafından yapılan açıklamada, şirketin masaüstü arama trafiğinin büyük çoğunluğunda Bing reklamlarını ve arama sonuçlarını göstermeye devam edeceği belirtildi.

Yahoo ve Microsoft, reklamların gösterimi ve yönetimi konusunda da bazı değişikliklere gidiyor. Yeni anlaşmaya göre, Microsoft kendi Bing Ads servisi tarafından gösterilen reklamlara sahip olurken, Yahoo da kendisine ait Gemini servisi tarafından gösterilen reklamlara sahip olmayı sürdürecek. Her iki şirket de önümüzdeki aylarda satış sorumluluklarının geçişini tamamlamayı planlıyor. Bu değişiklik sayesinde Yahoo’nun kendi reklam platformunun sahibi olması ve yönetmesi, Microsoft’un ise Yahoo’da arama sonuçlarıyla birlikte Bing reklamlarını göstermesi mümkün oluyor.

Yahoo CEO’su Marissa Mayer, arama anlaşmasının revizyonu için son birkaç aydır Microsoft CEO’su Satya Nadella ile yakın bir çalışma yürüttüklerini ve ortaya çıkan yeni anlaşmanın arama pazarında kullanıcı deneyimini geliştirmeye ve daha fazla yenilik sunmaya imkan sağladığını dile getirdi. Mayer yenilenen anlaşmanın Yahoo ve Microsoft arasındaki işbirliği için de yeni fırsatlar sunduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER