Teknoloji

Sony Xperia XA1 Ultra Türkiye’de satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
sony xperia xa1 ultra
Sony Xperia XA1 Ultra

Sony’nin geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurusunu gerçekleştirdiği Xperia XA1’den sonra daha büyük ekranlı Sony Xperia XA1 Ultra da Türkiye’de satışa sunuldu.

23 megapiksel arka kamerası 1/2.3″ Exmor RS, f/2.0 lense sahip olan bu telefon, Sony’nin belirttiğine göre, düşük ışıkta bile muhteşem fotoğraflar çekmeye olanka sağlıyor. Xperia XA1’in ana kamerası 0,6 saniye gibi kısa sürede netleme yapıp fotoğraf çekmesiyle de anı kaçırmamayı sağlıyor. Optik görüntü sabitleme ve geniş açılı selfie flaşlı 16 megapiksel ön kamera da hem selfie fotoğraflar için ideal, hem de video günlük tutanların düzgün videolar çekmesi için yeterli sabitliği sunacak nitelikte gibi görünüyor. Bu arada “El Deklanşörü” adlı kamera özelliği sayesinde, tek bir el hareketiyle fotoğraf çekmek mümkün oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Sony Xperia XA1 ve XA1 Ultra Ön İnceleme

Sony Xperia XA 1 Ultra’nın 6 inç Full HD ekranı film izlemek veya çekilen fotoğraflara bakmak için yeterli büyüklük ve çözünürlüğü sunarken, tasarımda Sony’nin klasik çizgilerini görmek mümkün oluyor. Sony’nin gönderdiği basın bülteninde alüminyum kenarlarda kullanılan materyalin elde zengin bir his yarattığına da dikkat çekiliyor.

Xperia XA1 Ultra’da da XA1 modelinde olduğu gibi MediaTek Helio P20 işlemci bulunuyor. Bunun dışında telefonda Qnovo Adaptif Şarj teknolojisi de bulunuyor. Sony’nin belirttiğine göre, bu teknoloji pilin kullanımını takip ederek ömrünü azami düzeye çıkartmak için şarj akımını ayarlıyor. STAMINA modu da mevcut, bu mod da çeşitli işlevleri kapatıp pil ömrünü artırmaya olanak sağlıyor.

Android 7.0 Nougat ile yüklü olarak gelen telefonda “Akıllı Temizleyici” olarak adlandırılan bir uygulama da bulunuyor. Bu uygulama zaman içinde bozulma olmaksızın en iyi hız ve performansı elde etmek amacıyla önbelleği otomatik olarak temizliyor. Xperia Actions ise, kişiselleştirilebilir ayarlar ve kişiye özel tavsiyeler teklif ederek kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

XA1 Ultra’nın beyaz, siyah, altın ve pembe renk seçenekleri bulunuyor. Telefon 1899 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla tüm operatör ve perakende satış noktalarında satışa sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER