Teknoloji

Xiaomi yeni telefonlarının ipucunu MIUI 11’in beta sürümünde veriyor

xiaomi ptt indirim mwc 2020 120W

Xiaomi‘nin 8K video kaydı yapabilen bir telefon üstünde çalıştığına dair haberler yaklaşık on gün önce gündeme gelmişti. MIUI 11‘in ilk beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte şirketin planlarına dair yeni işaretler de ortaya çıktı. XDA Developers sitesinde yer alan habere göre, Xiaomi kullanıcılarına 120Hz ekran yenileme oranını aktif etme seçeneğini sunuyor.

Paylaşılan ekran görüntüleri, Xiaomi’nin yüksek yenileme oranına sahip bir ekran üstünde çalıştığını doğruluyor. 120 Hz yenileme oranı şimdiye kadar sadece Razer Phone’larda ve Asus ROG Phone II’de görülmüş durumda.

xiaomi

Xiaomi gelişmiş telefoto sensörler üstünde de çalışıyor

Xiaomi’nin planladığı yenilikler yüksek yenileme oranıyla sınırlı değil gibi görünüyor. Çinli üretici bir taraftan da yeni cihazlarında gelişmiş telefoto sensörler sunmayı planlıyor. MIUI11’in kamera uygulamasının menüsü, 5x optik zum yapabilen telefoto sensörün gelişini işaret ediyor. 50x’e kadar dijital zum imkanı veren ultra telefoto modu da MIUI 11’in kamera menüsünde görülen unsurlar arasında bulunuyor.

Bu özelliklerin 8K video kaydı yapabilen telefonda sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Xiaomi’nin önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi paylaşması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER