Teknoloji

Xiaomi’den 8K video kaydı yapabilen telefon sinyali

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi, 30 fps’de 8K video kaydı yapabilecek bir telefon üstünde çalışıyor gibi görünüyor. Çinli üreticinin bu yöndeki hazırlığının izlerine, Xiaomi’nin kamera uygulamasının kodlarında rastlandı. Söz konusu kodlarda 7680 × 4320 çözünürlükle 8K videoya açık bir şekilde referans veriliyor.

Xiaomi’nin geçtiğimiz hafta tanıttığı Mi 9 Pro 5G ve Mi Mix Alpha‘da bu kalitede video kayıt özelliği bulunmuyor. Bu da, Çinli üreticinin yeni bir şeyler planladığını gösteriyor.

Xiaomi’nin hazırlığını, bir okuyucudan gelen ipucunun peşine düşen XDA Developers ekibi ortaya çıkardı. Şirketin kamera uygulamasında gizlenmiş bir 8K 30fps logosunun bulunması da, şirketin planlarının bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

xiaomi 8k video

Xiaomi 8K video oynatan Mi TV Pro’yu geçen hafta tanıtmıştı

8K video kayıt özelliğinin ilk olarak hangi telefonda sunulacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. En azından kısa vadede bu özelliğe dair yeni bilgilerin ortaya çıkması da muhtemel görünmüyor. Ancak bu telefonun dahili depolama alanı kapasitesinin oldukça yüksek olmasının gerektiği rahatlıkla söylenebilir.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Mi TV Pro, 8K çözünürlük desteğine sahip. Dolayısıyla Xiaomi, 8K video kayıt özelliğine sahip telefonuyla bu televizyon için bir tür tamamlayıcı sunmuş olacak. Bu tamamlayıcının ne zaman hazır olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER