Teknoloji

Xiaomi Watch Color 2 akıllı saat tanıtıldı

xiaomi watch color 2

Xiaomi yeni akıllı telefonu Civi ile birlikte Watch Color 2 adını taşıyan yeni akıllı saatini de gözler önüne çıkardı. Orijinal Mi Watch’ta 1.39 inç olan AMOLED ekranın büyüklüğü, yeni akıllı saatte 1.43 inçe çıkıyor. Ekranın piksel yoğunluğu ise 326 ppi.

Ekranın etrafındaki metal çerçeve için üç farklı renk seçeneği sunuluyor. 200’den fazla kadran seçeneği bulunan saat için siyah, beyaz, mavi, yeşil, turuncu ve sarı olmak üzere altı renk seçeneği mevcut.

Saat yine Xiaomi’nin kendi yazılım platformuyla çalışıyor. Ancak üçüncü taraf uygulamaları da destekliyor. Çin’de bu uygulamalar Baidu Maps ve Migu Run gibi seçenekler yer alıyor. Gelen bildirimleri gösteren saat, çağrıları yanıtlamayı da sağlıyor.

Xiaomi’nin yeni akıllı saati, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor. Bu da saatle yüzülebileceği anlamına geliyor. Saatin desteklediği 117 spor takip modunun 19’u ise “profesyonel” etiketi taşıyor. Saatte GPS desteğinin bulunduğunu belirtmekte de fayda var.

GPS aktifken 470 mAh kapasiteli pil, 30 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Standart kullanımda ise pil ömrü 12 gün. Ancak uzatılmış mod aktif hâle getirildiğinde bu süre 24 saate çıkıyor.

24 saat boyunca kalp atış hızını ölçebilen akıllı saat, kandaki oksijen seviyesini ve uyku düzeyini de takip edebiliyor. Saatte kadın sağlığı özellikleri de mevcut.

xiaomi watch color 2Xiaomi Watch Color 2 Çin’de 30 Eylül’de 1000 yuanlık (1367 TL) fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER