Teknoloji

Xiaomi Samsung Z Flip serisine benzer bir katlanabilir telefon hazırlıyor

xiaomi mix fold 3

Xiaomi katlanabilir telefon pazarına yeni bir seçenek daha sunmaya hazırlanıyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, şirket Samsung’un Z Flip 4 ve Motorola Razr 40 Ultra gibi “istiridye kabuğu” tasarımında bir katlanabilir telefon üstünde çalışıyor. Oppo, Huawei ve Vivo gibi şirketlerin bu yönde adımlar attığını düşününce yapılan hazırlıklar kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

Mix Fold 2’yi geçtiğimiz yıl tanıtan şirket, katlanabilir telefon kategorisindeki iddiasını ve rekabetçiliğini göstermişti. Bu telefonun ardından “istiridye kabuğu” şeklinde bir telefon tanıtmak da bir sonraki mantıklı adım gibi görünüyor. Digital Chat Station, bu telefonla ilgili başka ipuçları da veriyor.

Tecrübeli duyumcuya göre, Çinli üreticinin yeni katlanabilir telefonu son derece ince ve hafif olacak. Mix Fold 2’nin ayak izlerini takip etmesi beklenen bu modelin piyasadaki en ince katlanabilir telefonlar arasında olması öngörülüyor. Mix Fold 2’nin bu grupta yer aldığını belirtmekte fayda var.

Xiaomi yeni katlanabilir telefonunu Çin dışında piyasaya sürmeyebilir

Xiaomi’nin geçmiş uygulamalarını düşününce yeni katlanabilir telefonların Çin dışında piyasaya çıkmaması sürpriz olmayacaktır. Yine de, tüm konuşulanların henüz dedikodudan ibaret olduğunu unutmamakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER