Teknoloji

Xiaomi’den uygun fiyatlı yeni akıllı telefon: Redmi A3

xiaomi redmi a3

Xiaomi Redmi A3 ile akıllı telefon portföyüne yeni bir seçenek daha ekledi. Fiyatının uygunluğu, Redmi A3’ün en önemli özelliği olarak ön plana çıkıyor. Deri gibi görünen bir arka panel tasarımına sahip olan ve Android 14 ile gelen telefon, yenileme hızı 90 Hz olan bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Redmi A3’ün kalbinde MediaTek’in Helio G36 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci Redmi A2’de de tercih edilmişti. A2’de 2, 3 ve 4 GB olan RAM seçenekleri ise A3’te 3, 4 ve 6 GB olarak güncelleniyor. Bu artışa bağlı olarak A2’de Android 13 Go Edition’ı tercih eden Xiaomi, yeni modeli Android 14 ile sunuyor.

Redmi A3’te 6.71 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Yenileme hızı yukarıda da belirttiğimiz gibi 90 Hz olan bu ekranı Gorilla Glass 3 cam koruyor. Parmak izi tarayıcısı ise telefonun kenarındaki güç butonuna yerleştirilmiş. Damla çentik ise 5 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Xiaomİ Redmi A3 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Redmi A3’te 8 megapiksel arka kameraya bir sensör daha eşlik etse de, bu sensörün detayları paylaşılmadı. İki kameranın yanında LED flaş da mevcut. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 10W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Pili USB-C girişi üzerinden doldurulan telefonda 3.5 mm kulaklık jakı da mevcut.

xiaomi redmi a3

Xiaomi Redmi A3 için siyah, mavi ve yeşil olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Hindistan’da 7299 rupiden (2702 TL) başlayan fiyatlarla 23 Şubat’ta piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER