Teknoloji

Xiaomi’nin yeni cep telefonu gerçek zamanlı çeviri yapıyor

xiaomi qin aiArtık Türkiye’de pek çok kişinin elinde bir akıllı telefon olsa da, standart cep telefonları hâlâ dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından kullanılıyor. 2017’de akıllı telefon satışları düşerken bu cihazların satışlarının artması, pazarın hâlâ canlı olduğunu gösteriyor. Xiaomi Qin Ai adını taşıyan yeni telefonuyla bu canlı pazardan bir parça alma konusundaki isteğini ortaya koyuyor.

Qin Ai akıllı telefon kategorisine yerleştirilmese de, bu telefonun çeşitli yeteneklerinin olmadığı anlamına gelmiyor. Çin’de Xiaomi’nin kitle fonlama platformu üzerinden satışa sunulan telefonda Android’in Mocor 5 isimli farklılaştırılmış bir versiyonu bulunuyor.

4G VoLTE desteğine sahip telefonun en ilginç özelliği ise yapay zekâ desteğiyle 17 dilde gerçek zamanlı sesli çeviri yapabilmesi. Telefonun yapay zekâsı soruları yanıtlayabildiği gibi, çocuklara masal da anlatabiliyor.

Xiaomi Qin AI 2.8 inç renkli QVGA ekran taşıyor. T9 klavyeye sahip telefonda kamera bulunmuyor. Kızılötesinin varlığı ise evdeki eşyaları kontrol etmeyi sağlıyor. 1.3 GHz çift çekirdekli SC9820E işlemciye 256 MB RAM ve 512 MB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart ile telefonun depolama alanı genişletilebiliyor. 1480 mAh kapasiteli pil 15 saat konuşma süresi vadediyor. Telefonun bekleme durumundaki pil ömrü ise 420 saate kadar çıkıyor.

Xiaomi Qin AI, Çin’de 15 Eylül’de raflarda olacak. Telefona sahip olmak için 199 yuan (148 TL) ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER