Teknoloji

Xiaomi Mix Flip ile Samsung’un Galaxy Z Flip serisine rakip olacak

xiaomi mix flip

Katlanabilir telefon pazarının ilk oyuncularında biri olan Xiaomi, şimdiye kadar sadece yatay yönde katlanabilir ekranlara sahip cihazlar çıkarmıştı. Ancak bu durum önümüzdeki dönemde değişecek gibi görünüyor. Xiaomi Mix Flip adıyla anılan “istiridye kabuğu” tasarımlı telefonuyla Samsung’un Galaxy Z Flip serisine rakip olacak. Katlanabilir telefon şimdiden 2311BPN23C model numarasıyla Çin’de bir IMEI veri tabanında boy gösterdi.

Daha önceki dedikodulara göre, Mix Flip önümüzdeki yıl Mix Fold 4 ile birlikte gözler önüne çıkacak. Bu da daha telefonla tanışmak için uzun süre beklememiz gerektiği anlamına geliyor. Ancak en azından Xiaomi’nin “Flip” tarzı bir katlanabilir telefon üstünde çalıştığından artık emin durumdayız.

Başka bir kaynak ise model numarasının 23 ile başlamasından hareketle Mix Flip’in 2023 sona ermeden resmiyet kazanabileceğini iddia ediyor. Mix Flip’in nasıl görüneceğini gösteren bir çizim de şimdiden sızmış durumda. Bu çizimi yazının başında görebilirsiniz.

Katlanabilir ekran açıldığında Mix Flip’in piyasadaki benzerleriyle aynı görüneceği anlaşılıyor. Ancak paylaşılan görselde kameraların bulunduğu bölümün çıkıntı yapması akıllara Google’ın Pixel serisi telefonlarını getiriyor. Yine de, telefonun gerçekte çizimlerin gösterdiğinden daha farklı olabileceğini hatırlatmakta fayda var. Telefonun arkasındaki üç kameradan birinin telefoto kamera olması ve bu kameranın da 3x zum yapabilmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Xiaomi Mix Flip Snapdragon 8 Gen 3 ile gelecek

Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Snapdragon 8 Gen 3 önümüzdeki ay resmiyet kazanacak. Xiaomi Mix Flip’in Mix Fold 3 gibi ince ve hafif bir cihaz olup olmayacağı da merak edilenler arasında yer alıyor.

Xiaomi şimdiye kadar katlanabilir telefonlarını sadece Çin’de piyasaya sürdü. Dolayısıyla Xiaomi Mix Fold için de aynı yaklaşımın tercih edilmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER