Teknoloji

Xiaomi MIUI 12.5 kullanıcı arayüzünü tanıttı

xiaomi miui 12.5

Xiaomi, Mi 11‘i tanıttığı etkinlikte MIUI 12.5 kullanıcı arayüzünün de duyurusunu yaptı. MIUI 12’nin takipçisi olan MIUI 12.5, gizlilik konusunda önemli iyileştirmeler yapıyor. Optimize edilmiş uygulama yönetimi ve Windows cihazlarda sorunsuz biçimde bildirim alma gibi yenilikler de Xiaomi’nin yeni kullanıcı arayüzünde sunulanlar arasında bulunuyor.

Xiaomi, seçtiği ismin güncellemeyi küçük bir şey gibi gösterdiğini, ancak aslında ileriye doğru bir adım olduğunu ve 2021 model cihazlarına güç vereceğini belirtti. Şirketin 13 yerine 12.5 ismini tercih etmesinin temelinde ise batıl bir inanç var gibi görünüyor.

MIUI 12.5 estetik ve görsel tasarım bakımından önemli iyileştirmeler yapıyor. Yeni arayüzünü iOS ile karşılaştıran Xiaomi, benzer geçiş efektlerinin kullanıldığına dikkat çekiyor. Xiaomi yeni arayüzünün Apple, Huawei, Oppo, Vivo ve Meizu’nun arayüzlerine kıyasla daha az sistem uygulaması barındırdığına da dikkat çekiyor.

Arka tarafta yapılan iyileştirmeler sayesinde MIUI 12.5’in selefine kıyasla yüzde 20 daha az bellek ve yüzde 25 daha az güç tükettiği belirtiliyor. Arka plandaki bellek tüketimi ise ortalama yüzde 35 oranında azalıyor. Kullanıcılara sunulan ön yüklü uygulama sayısı da azalıyor.

MIUI 12.5 kullanıcı arayüzünde de kullanıcılara dinamik bir duvar kağıdı sunuyor ve bu duvar kağıdı bulunduğu konumun hava durumuna göre güncelleniyor. Kullanıcılara bildirim sesleri konusunda da farklı seçenekler sunuluyor.

MIUI 12.5 ile kullanıcılar uygulamaların konumlarına ve diğer gizlilik verilerine ulaşmasını engelleyebilecek. Panoya erişimi engellenecek uygulamaların şifreleri saklaması da önlenebilecek.

Xiaomi MIUI 12.5 için ilk etapta ondan fazla cihazın dahil olduğu bir kapalı beta süreci başlatacak. Bu sürecin kapsama alanı Çin’le sınırlı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER