Teknoloji

Xiaomi Mint Browser az alan kaplayarak çok fazla özellik sunuyor

xiaomi mint browser

Büyük depolama alanına sahip akıllı telefonların fiyatları ucuzlasa da, bazı telefonların baz modelleri hâlâ yeterli depolama alanını sunmuyor. Dolayısıyla microSD kart desteğinden yararlanılmadığı sürece bu cihazlara boyutu büyük çok fazla uygulama yüklenemiyor. Xiaomi Mint Browser adını verdiği internet tarayıcısıyla çok fazla sayıda özelliği cihazda büyük yer kaplamadan sunmayı vadediyor.

Mint Browser’ın temel özelliği olarak cihazda fazla depolama alanı kaplamaması öne çıkıyor. Ancak uygulamanın vaatleri arasında yüksek yükleme hızları, sesle arama, modern ve temiz bir tasarım ile veri tasarrufu özellikleri de bulunuyor.

xiaomi mint browserXiaomi’nin Mint Browser’ı hazırlamasındaki temel motivasyonun ise şirketin sattığı cihazların büyük kısmının giriş seviyesinde ve orta segmentte konumlandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Daha küçük uygulama boyutu ve işlemci ile bellek gücü gereksiniminin Mint Browser’a Google Play Store’daki Chrome ve Firefox gibi rakiplerine karşı bir avantaj sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Xiaomi Mint Browser, ön bellek dosyaları işin içine girdiğinde bile akıllı telefonlarda rakiplerine kıyasla daha az yer kaplamasıyla dikkat çekiyor. Bu noktada sadece Xiaomi’nin belli bir süre sonra kendi yazılımlarına reklam yerleştirmesi bir endişe unsuru olarak göze çarpıyor. Çinli üreticinin Mint Browser’da böyle bir tercihte bulunmaması umuluyor.

İLGİLİ HABERLER