Teknoloji

Xiaomi’nin yeni TV’si arkasında bulunanları da gösteriyor

Xiaomi'nin yeni TV'si arkasında bulunanları da gösteriyor

En iyi TV’ler o kadar iyi bir görüntü kalitesi sunar ki, sanki bir pencereden başka bir dünyaya bakıyormuş hissi yaşarsınız. Peki, bir sonraki TV’nizin bir pencere gibi görüneceğini ve TV’nin arkasında olanı da göstereceğini bilseniz, ne düşünürdünüz? Xiaomi’nin yeni tanıttığı şeffaf OLED TV tam olarak bunu sunuyor. 50 bin TL’ye denk gelen bir fiyata sahip olan Mi TV LUX OLED Transparent Edition adlı ürün, Xiaomi’nin 10. yılına özel olarak tasarlandı.

Bu TV Xiaomi’nin, çalışması için gerekli olan parçaları ekranın arkası yerine dairesel tabana yerleştirmesi sayesinde kısmen şeffaf görünüm sunuyor. Ancak arkasındakini gerçekten göstermesini ise TOLED olarak adlandırılan şeffaf OLED teknolojisine borçlu. Universal Display Corporation’ın sitesinde teknolojiyle ilgili detaylar var, ancak kısaca bahsedecek olursak, TOLED ekranlarda ekranı oluşturan tüm katmanlar boyunca şeffaf bileşenler kullanılıyor. Her bir diyot kendi ışığını yaydığı için arka aydınlatmaya da gerek olmuyor. Görüntüler de sanki havada asılıymış gibi bir görünüm oluşturuyor. Diğer çoğu OLED ekranda yansıtmalı katot katmanı kullanılır, bu da ekranın arkasını, arkada herhangi bir bileşen olmasa bile görmeyi engeller.

Xiaomi'nin yeni TV'si arkasında bulunanları da gösteriyor

Sonuç olarak, 55 inç şeffaf TV, kapalı olduğunda sadece şeffaf bir cam gibi görünüyor. Açıldığında ise, 120 Hz yenileme hızı, 1 ms gecikme süresi, 150000:1 kontrast oranı ve DCI-P3 renk profilinin yüzde 93’ünü kapsama gibi özellikler sunan bir ürün olarak çalışıyor. Görsel açıdan mükemmel görünüyor, ancak pratikte nasıl bir deneyim sunacağı şu an için bilinmiyor.

Basın fotoğraflarında doğada dinlenen hayvanları gösteren bazı görüntüler kullanılmış. Xiaomi, AI Master Smart Engine teknolojisinden ve özel olarak tasarlanmış MediaTek 9650 yongasından bahsediyor ve bu sayede görüntülerin optimize edildiğini dile getiriyor. Ancak görüntüleri arka plandaki nesnelerden nasıl izole ettiği hakkında bir bilgi vermiyor. Bununla birlikte fotoğraflara bakıldığında panelin hafif de olsa koyu olduğu görünüyor. Bu sayede görsel açıdan bir fark yaratılması amaçlanmış olabilir.

Mi TV LUX OLED Transparent Edition şu an için sadece Çin’de, 49 bin 999 yuan, yani 51 bin 800 TL’lik fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Televizyonun 16 Ağustos’ta satışa çıkacağı belirtiliyor. Xiaomi’nin bu yüksek fiyatlı ürünü Türkiye’ye getirip getirmeyeceğini ise şu an için bilmiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER