Teknoloji

Xiaomi Mi Pad tablet serisi uzun bir aradan sonra yenilenebilir

xiaomi 120 hz

Xiaomi akıllı telefon pazarında istikrarlı biçimde büyümeye devam etse de, aynı durumun tablet tarafında geçerli olduğunu söylemek pek mümkün değil. Şirket son olarak 2014’te Mi Pad 4 tableti duyurmuştu. Ancak bu durum da yakında değişebilir. Sızıntılara göre, Xiaomi üç yeni Mi Pad serisi tableti bu yıl içinde duyurabilir.

Xiaomi’nin hazırlıklarını XDA Developers sitesi ortaya çıkardı. Şirketin MIUI 12.5’e yerleştirdiği sistem uygulamaları üzerinde tersine mühendislik çalışması yapan ekip, üç cihaza yönelik referanslara ulaştı. Söz konusu cihazlar “nabu”, “enuma” ve “elish” kod isimlerini taşıyor. Bu isimlerin Babil uygarlığından alındığı belirtildi.

Haberde MIUI Home uygulamasının alfa versiyonunda sistem navigasyonu için yeni bir ayarlar sayfasının bulunduğu ve bu sayfanın unsurları arasında tablet navigasyonunun da olduğu bilgisi yer alıyor. Xiaomi’nin hazırlıkları bu noktada açığa çıkmışa benziyor.

Bu noktada tabletlerin özellikleri ve birbirlerinden nasıl ayrılacakları konusunda somut bir bilgi bulunmuyor. Her modelde Qualcomm Snapdragon 800 serisi işlemcilerin olması ve 5G ya da 4G desteğinin özellikler arasında sunulması beklentiler arasında yer alıyor.

xiaomi mi padEkran tarafında ise 16:10 görüntü oranı, 2560 x 1600 piksel çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı gibi özelliklerin tabletlerde sunulması bekleniyor.

Peki Xiaomi yeni Mi Pad tabletlerini ne zaman tanıtacak? Şirketin haziran ayında bir etkinlik düzenleyeceği ve bu etkinlikte yeni yazılım ve ürün duyuruları yapabileceği söyleniyor. Önümüzdeki günlerde bu tabletlere dair yeni bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER