Teknoloji

Xiaomi Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro ile Apple ve Samsung’a meydan okuyor

xiaomi pad 5 xiaomi pad 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, Mi Mix 4 akıllı telefonuyla birlikte Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro tabletlerini de gözler önüne çıkardı. Çinli üretici böylelikle üç yılın ardından tablet pazarına geri dönüş yapmış oldu. Şirket yeni tabletleriyle Apple ve Samsung’a meydan okuyor.

Mi Pad 5 için sadece Wi-Fi bağlantı seçeneği mevcut. Mi Pad 5 Pro ise hem Wi-Fi hem de 5G versiyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Standart Mi Pad 5 ise Snapdragon 860 ile geliyor. Xiaomi’nin yeni tabletleri, hâlihazırda piyasadaki en güçlü tabletler olma niteliğini taşıyor.

Her iki tablette de 11 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı da 120 Hz. Dolby Vision ve HDR10 desteğine sahip ekranın maksimum parlaklık seviyesi 500 nit. TrueTone teknolojisi ise renk ve parlaklığı daha etkin ve verimli biçimde ayarlamayı mümkün kılıyor.

Mi Pad 5 Pro

Mi Pad 5’in arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunuyor. Mi Pad 5 Pro’nun Wi-Fi modelinde ise 13 megapiksel ana kameranın yanına 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ekleniyor. Mi Pad 5 Pro 5G’de ise 13 megapiksel ana kameranın yerini 50 megapiksel kamera alıyor.

Mi Pad 5 ailesinin tüm üyelerinde manyetik klavyeli kılıf ve kalem desteği mevcut. Xiaomi’nin 12.2 gram ağırlığındaki kaleminin her iki yanında da birer tuş bulunuyor. Manyetik klavye ise diğer firmalarınkine benzer bir tasarıma sahip. Klavye için de tıpkı tabletlerde olduğu gibi üç renk seçeneği sunuluyor.

Mi Pad 5 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 8600 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 67W hızlı şarj desteğine de sahip. Bunun tabletler için zirve olduğunu belirtmekte fayda var. Mi Pad 5’te ise pil kapasitesi 8720 mAh’e çıkıyor. Ancak şarj hızı 33W seviyesine iniyor.

Mi Pad 5

Mi Pad 5, Çin’de 1999 yuandan (2657 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Xiaomi Mi Pad 5 Pro içinse başlangıç fiyatı 2499 yuan (3322 TL) olarak belirlendi. Tabletlerin diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatları konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER