Teknoloji

Xiaomi Mi Notebook Air ile dizüstü bilgisayar pazarına giriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi notebook airAkıllı telefon pazarının yükselen yıldızı Xiaomi, dizüstü bilgisayar sahnesine adım atıyor. Şirket, Xiaomi Mi Notebook Air adını taşıyan ilk dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı. Windows işletim sistemli bilgisayar altın ve gümüş renk seçeneklerine sahip. Tasarımı itibarıyla akıllara Apple’ın MacBook’unu getiren Mi Notebook Air, kendisine rakip olarak da bu ürünü seçmişe benziyor.

xiaomi mi notebook airMi Notebook Air 13.3 ve 12.5 inç olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. 13.3 inç ekranlı versiyon, tahmin edilebileceği üzere iki modelin daha güçlü olanı niteliğinde. Dizüstü bilgisayarda Intel Core i5 işlemci, 256 GB SSD ve Nvidia GeForce 940MX işlemcisi bulunuyor. Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre, bilgisayarla yüksek çerçeve oranlarında Dota 2 oynanabilecek. Bilgisayarda USB Type-C girişi de bulunuyor.

xiaomi mi notebook airXiaomi Mi Notebook Air’in 12.5 inç ekranlı versiyonunda ise Intel Core M3 işlemci, entegre grafik işlemcisi ve 128 GB SSD bulunuyor. 12.5 inç ekranlı versiyon, sadece pil ömrü konusunda 13.3 inç ekranlı versiyona üstünlük sağlıyor. Küçük ekranlı modelin pil ömrü 11,5 saat olarak belirtilirken, büyük ekranlı versiyonun pil ömrünün 9,5 saat olduğu bilgisi veriliyor.

Xiaomi Mi Notebook Air Tian Mi isimli şirket tarafından üretildi

CNET’te yer alan habere göre, Mi Notebook Air’in üretimi Tian Mi isimli bir şirket tarafından gerçekleştirildi. Bilgisayar Xiaomi markasını taşısa da, şirketin logosuna dizüstü bilgisayarın dışında somut biçimde rastlanmıyor.

xiaomi mi notebook air12.5 inç ekranlı model tartıda 1.07 kilogram çekiyor. 13.3 inç ekranlı modelin ağırlığı ise 1.28 kilogram. Mi Notebook Air, 2 Ağustos itibarıyla Çin’de satışa sunulacak. 13.3 ekranlı model için 4 bin 999 yuan (2280 TL) ödemek gerekiyor. 12.5 inç ekranlı modelin fiyat etiketinde ise 3 bin 499 yuan (1596 TL) yazacak. Bilgisayarın Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER