Teknoloji

Xiaomi Mi Note 11’in kamera sistemi için dikkat çekici iddialar

Xiaomi Mi Note 10 duyuruldu: CC9 Pro dünyaya bu isimle açılıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarının en önemli ve en aktif oyuncuları arasında yer alan Xiaomi’nin 108 megapiksel ana kamera sensörüne sahip yeni bir cihaz üzerinde daha çalıştığı söyleniyor. Rusça yayın yapan Xiaomishka sitesi, “CAS” kod adıyla anılan telefonun Xiaomi Mi Note 11 olarak resmiyet kazanabileceğini belirtiyor.

Öncelikle Mi Note 10’un 108 megapiksel ana kamera sensörüne sahip ilk telefon olduğunu hatırlatmakta fayda var. İki adet zum lensi bulunan telefon; yüksek kapasiteli pil, kaliteli OLED ekran ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısı gibi özellikleriyle de dikkat çekmeyi başarmıştı.

Mi Note 11’in kamera sisteminin periskop kamerayla 12 kat optik zum yapabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Buna ek olarak, sistemin 120 kat dijital yakınlaştırma yeteneğine sahip olacağı belirtiliyor. Söz konusu özellikler, Mi Note 11’in, en azından kağıt üzerinde, Huawei P40 Pro Plus ve Samsung Galaxy S20 Ultra gibi telefonları gride bırakabileceğini gösteriyor.

Xiaomishka’nın haberine göre, Mi Note 11’in 108 megapiksel ana kamerasında Samsung’un HM2 sensörü kullanılacak. Xiaomi, Mi Note 10 ve Mi 10 serilerinde HMX sensörünü kullanmıştı. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 775G işlemci taşıyacağı, 5G ve NFC desteği sunacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Xiaomi Mi Note 11 tanıtımının temmuz ayında gerçekleşebileceği belirtilse de, bu öngörüye temkinli yaklaşmak gerekiyor. Zira Mi Note 10 serisinin duyurusu 2019’un kasım ayında yapılmıştı. Xiaomi’nin aradaki zamanı biraz daha açmak istemesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER