Teknoloji

Xiaomi Mi Mix Fold küçük değişikliklerle yenilenecek

xiaomi mix fold 3

Xiaomi Mi Mix Fold adını taşıyan ilk katlanabilir telefonunu geçtiğimiz nisan ayında Çin’de piyasaya sürmüştü. Akıllı telefon henüz Çin dışında satışa sunulmuş değil. Telefonun uluslararası çıkış takvimi konusunda henüz bir bilgi verilmezken, şirketin Mi Mix Fold’da küçük değişiklikler yapmayı planladığı iddiası gündeme geldi.

Ortaya çıkacak cihazın Mi Mix Fold 2 olmayacağı ve az sayıda noktada orijinal Mi Mix Fold’dan ayrılacağı söyleniyor. Xiaomi’nin yeni versiyonda daha hızlı ekranlar kullanabileceği belirtiliyor. Orijinal Mi Mix Fold’da 60 Hz dış ekran ve 90 Hz iç ekran bulunuyor. Yenilenen versiyonda ekran hızlarının sırasıyla 90 ve 120 Hz olacağı belirtiliyor.

Buna ek olarak, telefonda ekranın içine yerleştirilmiş bir kameranın da bulunacağı söyleniyor. Ancak bu kameranın hangi ekranın içine yerleştirileceği konusunda bilgi verilmiyor. Orijinal Mi Mix Fold’da ön kamera bulunmadığı için burada kastedilenin iç ekran olduğu düşünülüyor.

Orijinal versiyonda 67W olan hızlı şarj desteğinin yeni versiyonda 120W olması bekleniyor. 5020 mAh olan pil kapasitesinin ise 5000 mAh’e inmesi göze çarpıyor.

Xiaomi Mi Mix Fold, yapılacak bu küçük değişikliklerle diğer Çinli rakipleriyle daha güçlü şekilde mücadele edebilir. Bu yeniliklerin telefonu küresel sahneye götürüp götürmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER