Teknoloji

Xiaomi Mi Mix Alpha benzeri katlanabilir telefon çıkarabilir

Xiaomi, 2019’un sonlarında Mi Mix Alpha adını taşıyan konsept telefonunu tanıtmış ve kullanıcıların karşısına cihazın önünü kenarlarını ve arkasını saran bir ekran çıkarmıştı. Şirket bu yılın başlarında ise Mi Mix Fold isimli ilk katlanabilir telefonunu duyurmuştu. Xiaomi şimdi de bu iki telefonu birleştiren bir katlanabilir telefon tasarımı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu çalışmalar, ortaya çıkan yeni belgelerde görüldü.

Patent dosyası doğrultusunda hazırlanan taslaklar, Alpha ve Fold’un bir karışımını gösteriyor. İçe doğru katlanan bir ekrana sahip olan telefonun dışındaki ikinci ekran ise ayrı bir panelde bulunmuyor. Ana panel, katlanan parçalardan birinin kenarını da kaplıyor.

Kameraların da yerleştirildiği daha kalın kısım, Mi Mix Alpha’ya benziyor. Bu telefonda cihazın tamamını saran bir ekran olduğu için ön kamera bulunmuyor. Bu noktada Mi Mix Alpha’nın süresiz olarak ertelendiğini hatırlatmakta da fayda var.

xiaomi mi mix alphaXiaomi’nin CEO’su Lei Jun, cihazın tamamını saran bir ekran yapmanın zorluğundan Mi Mix Alpha’yı duyururken bahsetmişti. Telefonun ertelenmesiyle birlikte bunun gerçekten üstesinden gelmesi bir zor durum olduğu daha iyi anlaşılmıştı.

Mi Mix Alpha askıya alınsa da, Xiaomi farklı tasarımlara yönelik ilgisini kaybetmiş değil. Şirketin yılın dördüncü çeyreğinde yeni bir katlanabilir telefon tanıtmaya hazırlandığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu cihazın Mi Mix Alpha’ya benzeyip benzemeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER