Teknoloji

Xiaomi Mi markasını ürünlerinden kaldırıyor

xiaomi 14 pro

Xiaomi, Mi markasını ürünlerinden kaldırma kararı aldı. Bundan böyle aralarında amiral gemisi telefonların da bulunduğu ürünlerde sadece Xiaomi markası kullanılacak.

Xiaomi’den konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “2021’in üçüncü çeyreğinden itibaren Mi’nin yerine sadece Xiaomi markasını kullanacağız. Bu bizim küresel marka varlığımızı birleştirecek ve markamız ile ürünlerimiz arasındaki boşluk algısını ortadan kaldıracak. Değişikliğin tüm bölgelerde devreye girmesi biraz zaman alabilir.”

Xiaomi’den yapılan açıklamada Redmi markasının ise varlığını sürdüreceği belirtildi. Bu da üst segmentteki Xiaomi ürünleriyle Redmi’nin uygun fiyatlı ürünleri arasındaki mesafenin korunacağı anlamına geliyor. Xiaomi markasının teknolojinin zirvesini temsil ettiği ve üst sınıf bir deneyim sunduğu belirtilirken; Redmi markasının daha erişilebilir fiyat noktasıyla daha uygun bir deneyim sağladığı ve gençlere hitap ettiği vurgulandı.

Yeni isimlendirme yaklaşımının zaman içinde tüm ürün ekosistemine ve Nesnelerin İnterneti yaklaşımına da yansıyacağı belirtildi. Mi markasının logosu ise Mi Home mağazalarında kullanımda olmaya devam edecek.

Mi markasını okunabilirlik ve telaffuz kaynaklı sebeplerle Batı pazarlarında kullanan Xiaomi, Mi 11 gibi telefonlarını Çin’de Xiaomi 11 ismiyle piyasaya sürmüştü. Şirket artık isminin bilinirliğinin ve tanınırlığının arttığı düşüncesiyle böyle bir karar almışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER