Eğlence

Xiaomi Mi Box S 4K HDR desteği ve yepyeni uzaktan kumandayla geliyor

xiaomi mi box s

Xiaomi, yeni multimedya cihazı Mi Box S‘in duyurusunu gerçekleştirdi. Google’ın dün gerçekleştirdiği Pixel 3 etkinliği sırasında duyurusu gerçekleştirilen ürün için ön siparişler dün itibarıyla alınmaya başlandı. 19 Ekim’den itibaren 60 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışta olacak.

Xiaomi Mi Box S‘in paketinde multimedya cihazı ve pilli uzaktan kumanda bir arada bulunuyor. Xiaomi’nin bu cihazı tam da Google etkinliği sırasında tanıtması boşa değil. Çünkü Mi Box S, dahili Google Asistan ve Chromecast özelliklerine sahip. Böylelikle cihazı sesli komutlarla yönetmek mümkün oluyor.

Saniyede 60 kare hızında 4K HDR, Dolby DTS ses gibi destekler sunuyor. Dört çekirdekli GPU, çok çekirdekli GPU, 2 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, Bluetooth 4.2, bir adet HDMI 2.0A portu, bir adet ses çıkışı, USB 2.0 portu ve güç çıkışı da diğer özellikler arasında yer alıyor. Önceki versiyonlar gibi, Android TV‘nin en son sürümüyle çalışıyor.

Uzaktan kumandada ise Netflix düğmesi ve canlı TV tuşu yer alıyor. Google Asistan düğmesi ise kumandanın üst kısmına doğru yerleştirilmiş, güç butonunun hemen altında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER