Teknoloji

Xiaomi Mi Band 5 ufukta göründü

Xiaomi Mi Band 4 ile renkli ekran dönemini başlatıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi Mi Band 4, hâlihazırda dünyanın en popüler akıllı bileklikleri arasında yer alıyor. Xiaomi’nin agresif fiyat politikası ve geniş küresel satış ağı, bu popülaritede önemli rol oynuyor. Çinli üretici, bu başarıyı 2020’de de sürdürmeye kararlı görünüyor. Bu hedefe giden yol ise Xiaomi Mi Band 5 adını taşıyan yeni modelden geçeceğe benziyor.

Mi Band 5’e dair sızıntılar da şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bu sızıntılar, öncelikle akıllı bilekliğin teknik özellikleri üstüne odaklanıyor. İddialara göre, Mi Band 5’te 1.2 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. Xiaomi’nin akıllı bilekliğin uluslararası versiyonunda NFC sunacağı da iddialar arasında yer alıyor.

NFC’nin kapsamının genişlemesi, Xiaomi’nin akıllı bilekliğinin daha fazla mobil ödeme çözümünü desteklemesinin de önünü açıyor. Mi Band 4’te hâlihazırda sadece Xiaomi’nin Mi Pay platformu kullanılabiliyor. Ancak küresel ölçekte NFC desteğinin verilmesi durumunda Google Pay gibi platformlarını da Mi Band 5’te kullanmak mümkün hâle gelebilir.

Xiaomi Mi Band 5 için henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak Çinli üreticinin akıllı bileklik için çalışmaya başladığı biliniyor. Bilekliğin Çin’de haziran ayında 179 yuan karşılığında piyasaya sürülebileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER