Teknoloji

Xiaomi Mi Band 4 ile renkli ekran dönemini başlatıyor

Xiaomi Mi Band 4 ile renkli ekran dönemini başlatıyor

Küresel giyilebilir ürün pazarının zirvesinde Apple yer alıyor. Cupertino merkezli şirketin en yakın takipçileri ise Xiaomi ve Huawei. Xiaomi, özellikle Mi Band serisiyle uygun fiyatlı bir egzersiz cihazı arayanların gözdesi hâline gelmiş durumda. Serinin en yeni üyesi Xiaomi Mi Band 4 de seleflerinin başarısını sürdürme hedefiyle resmen gözler önüne çıktı.

Mi Band 4’te göze ilk olarak renkli AMOLED ekran çarpıyor. Mi Band 4, serinin renkli AMOLED ekrana sahip ilk üyesi olma özelliğini taşıyor. 0.95 inç büyüklüğündeki ekran 240 x 120 piksel çözünürlüğe sahip. Mi Band 3’ünkine kıyasla daha büyük ve parlak olan ekranın Mi Band 4’ün fiyatına göre oldukça havalı göründüğünü belirtmekte fayda var.

Mi Band 4’te fiyatı düşük tutmak önceliklerden biri olduğu için GPS bulunmuyor. Ancak bileklik ile kalp atış hızını ölçmek ve destekleyen noktalarda mobil ödeme yapmak mümkün oluyor. Mobil ödeme özelliğinin ilk etapta sadece Çin’de kullanımda olacağını belirtmekte fayda var.

NFC destekli Xiaomi Mi Band 4, Çin’de 228 yuan (191 TL) karşılığında satılacak. Mi Band 4’ün standart versiyonu içinse 173 yuan (145 TL) ödemek yeterli olacak. Mi Band 4’ün Çin dışında daha yüksek fiyatlar karşılığında satılması kesin olsa da, bu durum Mi Band 4’ün cep dostu bir seçenek olacağı gerçeğini değiştirmiyor. Mi Band 4’ün Çin dışındaki satış takvimi ise henüz netleşmiş değil.

İLGİLİ HABERLER