Teknoloji

Xiaomi’den yeni kablosuz kulaklık: Mi Air 2S TWS

xiaomi mi air 2s tws

Xiaomi, Mi Air 2S TWS adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını tanıttı. Mi Air 2S, 24 saate kadar varan pil ömrü ve geliştirilmiş Bluetooth teknolojisinin varlığıyla dikkat çekiyor. İlk etapta Çin’de satışa sunulan Mi Air 2S’in fiyat etiketinde 400 yuan (378 TL) yazıyor. Kulaklığın önümüzdeki dönemde Çin dışında da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xiaomi’nin yeni kablosuz kulaklığında yüksek kaliteli ses için 14.2 mm. büyüklüğünde sürücüler bulunuyor. Bluetooth 5.0 desteğine sahip olan kulaklık için LHDC codec’i tercih edilmiş. Bu standartta yüksek ses kalitesinin yanı sıra düşük gecikme modunun varlığı öne çıkıyor.

Bağlantı sorunlarının üstesinden gelmek için Mi Air 2S’in her bir ses topuzuna ses ayrı ayrı gönderiliyor. Böylelikle her iki kulaklık topuzunu birbirinden bağımsız biçimde kullanmak da mümkün oluyor.

Xiaomi Mi Air 2S’in şarj kutusu, Qi kablosuz şarj desteğine sahip. Buna ek olarak, kutunun pili altındaki USB-C girişi üzerinden de doldurulabiliyor. Kutu yaklaşık 1 saat içinde tamamen şarj edilebiliyor. 5 saat boyunca müzik dinleme imkanı sunan Mi Air 2S’in toplam kullanım süresi şarj kutusunun da desteğiyle 24 saate çıkıyor.

Xiaomi Mi Air 2S TWS aktif gürültü engelleme özelliği sunmuyor

Xiaomi Mi Air 2S’te aktif gürültü engelleme özelliği mevcut değil. Ancak Xiaomi mikrofonlar yardımıyla telefon görüşmeleri sırasında arka plan gürültüsünü bastırıyor. Kullanıcılar gelen çağrıyı topuzlardan birine dokunarak yanıtlayabiliyor ve dokunmatik kontrollerle de sesi ayarlayabiliyor. Kulaklık topuzlarının üzerindeki kızılötesi sensörler sayesinde topuzlardan biri çıkarıldığında bağlı cihazda oynatılan içerik de otomatik olarak durduruluyor.

Xiaomi Mi Air 2S TWS, MIUI kullanıcı arayüzüyle de oldukça sıkı bir entegrasyon içinde. Örneğin, Mi Air 2S kullanırken sesli komutlarla dijital asistan Xiao AI aktif hâle getirilebiliyor. Buna ek olarak, MIUI işletim sistemli telefonlarda Mi Air 2S’in şarj kutusu açıldığında bir iletişim kutusu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER