Teknoloji

Xiaomi Mi 9’un kamerası DxOMark’tan yüksek puan aldı

xiaomi mi 9

Xiaomi Mi 9‘un duyurulmasından hemen sonra DxOMark da, bu akıllı telefonun kamera sistemine dair gerçekleştirmiş olduğu detaylı incelemesini yayınladı.

Mi 9, Çinli üreticinin üç arka kameralı ilk akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. Ana kamera modülü 48 megapiksel, 1/2 inç sensör barındırıyor ve 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar üretiyor. Aynı zamanda 2x optik yakınlaştırma için 12 megapiksel telefoto lens ve 117 derece görüş açılı 16 megapiksel süper geniş açılı kamera da mevcut durumda.

Xiaomi Mi 9, 107 puan ile DxOMark’ın şimdiye kadar test ettiği en iyi Xiaomi cihazı olma unvanını elde ediyor. Aynı zamanda akıllı telefon kameraları sıralamasına da en tepeye oldukça yakın bir yerden giriyor.

Telefon, hemen her koşulda çekmeyi başardığı yüksek kaliteli fotoğraflar sayesinde 112 fotoğraf puanı almayı başarıyor. DxOMark, hedef pozlamanın tutarlı biçimde yüksek doğruluğa sahip olduğuna dikkat çekiyor. Kameranın doğru beyaz dengesiyle memnun edici renk doğruluğunu yakaladığını, renk gölgelenmesi veya renkle ilgili herhangi bir hususun gözlenmediğini de ekliyor.

Xiaomi Mi 9’un video performansı da yüksek puan aldı

Video tarafında ise Mi 9, 99 puan aldı. Site, Xiaomi Mi 9’un test ettikleri ürünler içinde varsayılan olarak 4K çekimi yapacak biçimde ayarlanmış ilk telefon olduğunun altını çiziyor. Parlak ışıkta veya iç ortamlarda çekim yaparken mükemmel detayların oluşturulması belli bir oranda 4K çekimine bağlanıyor. Aynı zamanda bu ortamlarda gürültü seviyelerinin düşük tutulduğu da ekleniyor.

DxOMark’ın Xiaomi Mi 9 inceleme yazısında ve Xiaomi Mi 9 ile çekilen fotoğraflara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER