Manşetler

Xiaomi Mi 8 Pro ve Mi 8 Lite resmen gözler önüne çıktı

xiaomi mi 8 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi geçtiğimiz haziran ayında Mi 8, Mi 8 SE ve Mi 8 Explorer Edition modellerini tanıtmıştı. Şirket şimdi de Mi 8 ailesini yeni ürünlerle genişletiyor. Xiaomi Mi 8 Pro ve Mi 8 Lite, serinin en yeni üyeleri olarak resmiyet kazandı.

Xiaomi Mi 8 Pro’nun orijinal Mi 8 Explorer Edition’ın bir karbon kopyası olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Telefonun Gorilla Glass 5 camla kaplanmış arka ve ön panelleri, 7000 serisi alüminyum çerçeveyle birleşiyor. 6.2 inç büyüklüğündeki ekranın üzerindeki çentikte ahize hoparlörü ve Apple’ın Face ID’sine benzeyen kızılötesi yüz tanıma teknolojisi bulunuyor. Mi 8 Pro’da parmak izi tarayıcısı da ekrana entegre edilmiş biçimde sunuluyor.

Xiaomi Mi 8 Pro da çift lensli bir arka kamera modülüne sahip. Bu modülde 12 megapiksel çözünürlüklü ana lense aynı çözünürlüğe sahip telefoto lens eşlik ediyor. Bu telefoto lensin varlığı sayesinde kamera 2x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Akıllı telefonun önünde ise 20 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Tıpkı orijinal Xiaomi Mi 8 Explorer Edition gibi, Xiaomi Mi 8 Pro da donanım bakımından kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmayacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik etmesi için 6 ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor. Dahili depolama alanı konusunda ise 128 GB dışında bir seçenek bulunmuyor. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanını büyütmek mümkün oluyor. Telefona enerjisini veren 3000 mAh kapasiteli pil, Quick Charge 4+ teknolojisiyle hızlı biçimde şarj edilebiliyor. Android 8.1 Oreo işletim sistemini MIUI 10 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

xiaomi mi 8 lite
Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi Mi 8 Pro ile tanıtılan diğer model ise Xiaomi Mi 8 Lite adını taşıyor. 6.3 inç büyüklüğündeki LCD ekranın üzerinde, Mi 8 Pro’nunkinden daha küçük bir çentik bulunuyor. Bu çentikte yüz tanıma teknolojisi olmasa da, 24 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor.

Xiaomi Mi 8 serisinin tüm üyelerinde arka kamera modülü dikey olarak yerleştirilse de, Mi 8 Lite’ta yatay bir yerleşim tercih edilmiş. Modülde 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor. Arka panelin ortasında yuvarlak bir parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Xiaomi Mi 8 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecekler konusunda ise kullanıcılara farklı seçenekler sunuluyor. RAM seçenekleri 4 ve 6 GB olurken, dahili depolama alanı seçenekleri de 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. 128 GB depolama alanı sadece 6 GB RAM’e sahip modelde sunuluyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi Quick Charge 3.0 destekli 3350 mAh kapasiteli pili sağlarken, telefon kutusundan Android 8.1 Oreo ve MIUI kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Xiaomi Mi 8 Pro ve Mi 8 Lite için Çin’de bugün itibarıyla ön siparişe sunuldu. Mi 8 Pro için sevkiyatlar cuma günü başlayacak. Mi 8 Lite sevkiyatları içinse 25 Eylül’ü beklemek gerekiyor. Her iki cihaz da yurt dışında satışa sunulacak olsa da, kesin tarih konusunda bilgi verilmiş değil.

6 GB RAM’e sahip bir Xiaomi Mi 8 Pro isteyenlerin 466 dolar (2913 TL) ödemesi gerekiyor. 8 GB RAM’e sahip modelin fiyat etiketinde ise 525 dolar (3283 TL) yazıyor.  Xiaomi Mi 8 Lite ise 204 dolardan (1276 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. 6 GB RAM isteyenlerin 248 dolar (1551 TL) ödemesi gerekecek. 128 GB depolama alanı tercih edildiğinde ise fiyat 290 dolara (1813 TL) yükselecek.

İLGİLİ HABERLER